Naast de Alphabest bundel heb ik vandaag een kerst-stempelset gebruikt om een verjaardagskaart te maken. Lees maar verder!

De Spruced Up bundel is echt zo’n kerst-set. Kerstbomen, kerstballen, spreuken die allemaal naar kerst verwijzen. Maar zelfs zo’n typische kerst-set kun je gebruiken om een verjaardagskaart te maken. Want zeg nu zelf : kadootjes zijn niet alleen maar voor kerst toch?

De kleurencombinatie die ik voor deze kaart gekozen heb is wat meer gericht op mannen. Mannenkaarten zijn vaak lastig. Mannen houden over het algemeen niet van al die tierelantijntjes en de kleuren moeten ook niet al te verfijnd zijn. En dus koos ik voor het stoere Mossy Meadow (deze kleur doet mij aan legergroen denken) en verder Starry Sky en Mango Melody.

Ik stempelde het kleine kadootje 3 keer per kleur op een flinke strook Basic White kaartkarton. Daarna kon ik ze uitstansen met de kleinste ronde stans van de Stylish Shapes Dies. Vervolgens heb ik ook nog 3 cirkels van elke kleur gestanst met de kerstbal stans uit de Spruced Up Outline Dies. In plaats van de kerstbal heb ik de binnenste cirkel gebruikt. De kadootjes heb ik daarna op hun coordinerende cirkel geplakt.

Als ondergrond voor de kleine cirkels heb ik de grootste stans uit de Stitched with Whimsy dies gestanst op een stuk Basic White kaartkarton. Daarna heb ik geprobeerd zo smal mogelijk langs de uitgestanste vorm te snijden want de breedte van deze stans is iets meer dan 10 centimeter en ik wilde ook nog graag een randje van de kaartbasis laten zien. De lengte van de stans is trouwens wel een stuk minder dan de 14.8 cm die onze kaarten normaal gesproken zijn. Daarom heb ik de kaartbasis van Mossy Meadow aan het formaat van de stans aangepast.

Onderaan was nog ruimte voor een spreuk. Met de letters uit de Alphabest stempelset heb ik de tekst hoera! gevormd en daarna in 1 keer gestempeld in Mossy Meadow inkt. Tot slot kon het paneel op de kaartbasis en de cirkels plakte ik met dimensionals op de kaart.

Het idee van de kadootjes in de cirkels in combinatie met de Stitched with Whimsy dies komt trouwens van Jennie Maier.