Dit is mijn kaart waarmee ik vanavond meedoe met Prulleke’s Facebook Live.

De challenge van deze week is een kleurenchallenge. Ik heb hem gecombineerd met een layout die ik bij Tami White had gezien: een kaart waar je aan de binnenkant een waardebon of visitekaartje kunt steken.

De kaartbasis is Bermuda Bay kaartkarton. Deze sneed ik eerst traditioneel op 14.8 x 21 cm met een rillijn op 10.5 cm waardoor je de normale kaart krijgt. Daarna rilde ik aan de voorkant nog een lijn op 4 cm van de rechterkant. Van een van de designs uit het Dandy Designs DSP sneed ik twee strookjes : een van 14.3 x 6 cm en de andere van 14.3 x 3.5 cm. Deze twee stroken plakte ik op de voorkant van de kaart en daarna kon ik de rechterflap naar binnen vouwen.

Met een oude cirkelpons ponst ik nog een halve cirkel uit de zijkant en daarna kon de flap met een stukje Tear-and-Tape aan de boven en onderkant vastgeplakt worden. Daarmee had ik mijn insteekflapje voor de waardebon, kadokaart of visitekaartje klaar.

Aan de binnenkant van mijn kaart plakte ik een paneel Granny Apple Green kaartkarton van 14.3 x 10 cm.

Voor de afbeelding stempelde ik met de Petal Park stempelset op een stuk Basic White kaartkarton. De omtrek van de blaadjes in Granny Apple Green inkt, de binnenkant van de blaadjes met diezelfde kleur maar eerst afgestempeld. Daardoor krijg je een iets lichtere tint van dezelfde kleur. De omtrek van de bloemetjes stempelde ik in Real Red en de binnenkant van de bloemetjes in Flirty Flamingo. Met Bermuda Bay stempelde ik nog wat kleine stipje. De bloemetjes stempelde ik nog een keer op een ander restje Basic White kaartkarton zodat ik de bloemetjes kon uitponsen met de Petal Park Builder Punch.

Met de Layering Circle Dies stanste ik de andere gestempelde afbeelding uit en met diezelfde stans en Bermuda Bay kaartkarton stanste ik ook de geribbelde achtergrond voor mijn cirkel uit.

De tekst komt uit de Fragrant Flowers stempelset en deze stempelde ik met Real Red inkt op een strookje van 2.5 cm Flirty Flamingo kaartkarton. De zijkanten van dit strookje kregen ook een geribbeld randje met de nieuwe Happy Labels Pick-a-Punch.

Daarmee had ik alle onderdelen klaar en kon ik de kaart plakken: de cirkel op de geribbelde cirkel en daarna op de voorkant van de kaart (let op: niet de hele achterkant van lijm voorzien dus!!)

De uitgeponste bloemetjes konden daarna met dimensionals bovenop de andere bloemetjes. En de tekst kreeg ook voor de helft dimensionals en kon daarna ook op de kaart.