Dit is het kaartje waarmee ik vanavond mee doe met de CASE opdracht bij Prulleke’s Facebook Live uitzending.

De foto hier links is een deel van pagina 7 van de Sale-a-Bration folder. Op deze kaart zie je het (gratis) Dainty Flowers DSP in combinatie met de Dainty Delight bundel die je op pagina 55 van de voorjaarscatalogus vindt.

Ik wilde deze kaart namaken met behulp van de Petal Park bundel en het bijpassende Regency Park DSP.

Mijn kaartbasis is Petal Pink kaartkarton (al is dat niet te zien). Op de rechterkant van de voorkant plakte ik een strook uit het DSP. op een strook Balmy Blue kaartkarton zette ik een dunne streep met potlood van boven naar beneden. Daaroverheen stempelde ik een stempel uit Petal Park in zwarte inkt en ik stempelde daarna de opvulling van die stempel in Balmy Blue en Shaded Spruce inkt. Daarna knipte ik het stuk Balmy Blue kaartkarton langs de lijn waarbij ik alle delen waar er over de lijn heen gestempeld ook eraan liet zitten. Hierdoor krijg je een beetje hetzelfde effect als de witte kaart met uitstekende bloemetjes zoals in het voorbeeld.

Omdat ik het contrast nog niet genoeg vond tussen de linker en rechterkant heb ik de bloemen nog een keer los gestempeld op een stuk Petal Pink kaartkarton in zwarte inkt en ingekleurd met Petal Pink inkt. Deze bloemen kon ik per 3 stuks in 1 keer uitponsen met de bijbehorende Petal Park Builder Punch. De grote bloemen plaatste ik precies zoals ze in de onderliggende laag ook stonden, de andere bloemen heb ik wat vrijer over de kaart verdeeld en daarna met dimensionals opgeplakt. Elke bloem kreeg een Milky Dot : bling die ook in het Regency Park collectie pakket hoort (net als de Petal Park bundel).

De stempelset Echt iets bijzonders bevat leuke spreuken en een ervan vond ik wel geschikt om in delen te knippen voor eenzelfde effect als op de voorbeeldkaart. Ik stempelde de twee stempels elk twee keer met versamark inkt op Night of Navy kaartkarton en daarna heb ik de witte embossingpoeder eroverheen gestrooid en verhit met een heattool. Daarna kon ik de tekst in rechte stukkken en sommige door rond de tekst te knippen (fussy cutting). Ook deze smalle stukjes heb ik met dimensionals op de kaart geplakt.