Een paar weken geleden viel er een dik pak sneeuw en kijkend in de achtertuin zag ik vooral wit en bruin. Best een uitdaging om daar een kaart mee te maken!

Ik besloot te kijken of ik daar iets mee zou kunnen. Een tijd terug tijdens een Facebook Live uitzending van mijn upline Leonie (Prulleke) had een andere kijker een prachtige kaart gemaakt. Zie hier links de kaart van Debby van Tulden. Ik vond de kaart zo mooi, dat ik gevraagd heb of ik hem na mocht maken en dat mocht! En dus besloot ik haar kaart vrijwel te kopieren behalve dan in wit en bruin-tinten.

De kaartbasis is Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Op een paneeltje Crumb Cake legde ik een van de randjes stansen van de Basic Border Dies. Ik heb namelijk niet dezelfde stans als Debby gebruikt heeft. Een paneeltje Basic White kaartkarton heb ik met de Cane Weave 3D embossingfolder bewerkt voor wat relief op de achtergrond. Deze twee paneeltjes heb ik op elkaar geplakt en daarna nog een beetje op maat gesneden en met dimensionals op de kaart geplakt.

Op een stuk Basic White kaartkarton heb ik met Memento inkt de bloem uit Lieven Bloemen gestempeld. In plaats van de stempels te gebruiken om de bloem in te kleuren ben ik zelf aan de slag gegaan met de Stampin’ Blends markers. Uiteindelijk heb ik hiervoor Crumb Cake, Bronze en Su500 gebruikt (die laatste is een van de ‘huidskleur’ markers). Ik heb ook de COlor Lifter hier en daar gebruikt, maar ik weet niet of het effect daarvan uiteindelijk te zien is. De bloem heb ik daarna uitgeknipt (fussy cutting).

De tekst komt uit Samen Sterk en heb ik op een smal strookje Basic White gestempeld in Crumb Cake inkt. Ik heb er een klein gaatje in geknipt en daarna een strikje van Bakers Twine in Crumb Cake kleur eraan gemaakt. Het brede witte lint heb ik met wat Stampin’ Seal eerst op de kaart bevestigd, daarna de bloem en tot slot de tekst met wat dimensionls.

Ik vind de kaart in een soort sepia kleuren erg geslaagd. Wat vinden jullie?