Met deze kaart doe ik vanavond mee met Prulleke’s Layout challenge tijdens haar Facebook Live uitzending.

Hier links zie je de layout die Leonie vorige week al had opgegeven. Zoals je ziet is deze vrij simpel. Wat ga je daarmee nu maken?

Na wat nadenken besloot ik om de donkere hoeken uit het voorbeeld op mijn kaart met een blending brush in te kleuren. Door de delen waar je geen inkt wilt hebben af te plakken met Post-It tape (of Masking Paper) kun je lekker aan de gang met je blending brush en inkt. In mijn geval was het Daffodil Delight inkt. Door in de hoek meer inkt te doen en deze daarna uit te blenden richting het midden van de kaart heb ik nog een klein beetje kleurverschil gekregen.

De tekst komt uit Sentimental Park en deze heb ik met Granny Apple Green inkt gestempeld op het gele deel. Door de stempel steeds te herhalen krijg je daarmee toch een leuk effect.

Omdat de layout zo eenvoudig was heb ik ook besloten om de rest van de kaart ook eenvoudig te houden. Ik stempelde de bloem uit Sentimenal Park rechtstreeks op de kaart met dezelfde kleuren als hiervoor. Door de ‘opvulstempels’ eerst af te stempelen heb ik toch twee tinten geel en groen gekregen.

Om de kaart toch wat bling te geven heb ik daarna de Pearls gebruikt als bloemhartjes.

Mocht je nu denken : is dit nu een kleiner kaartje? Ja! dat klopt! Ik heb voor dit kaartje de Note Cards en Envelopes gebruikt! Dat zijn kant en klare kaarten met bijpassende envelopes die heel geschikt zijn om vlug even een kaartje te maken. Ze zijn iets kleiner dan een normale A6-formaat kaart en dat leek me voor deze layout challenge perfect!