Dit kaartje is het eerste swap kaartje wat ik maakte voor de Facebook groep “Prulleke Fans”. De opdracht van deze swap was ; Maak je eigen DSP.

Zelf DSP maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je pakt een (of meerdere) stempelsets en maximaal 5 kleuren inkt en je begint gewoon te stempelen. Ik heb het mezelf wat moeilijker gemaakt omdat de viooltjes een multi-step stempel zijn. Oftewel: je hebt meerdere verschillende stempels nodig om 1 viooltje of 1 blaadje op te bouwen. Het voordeel is dat je met meerdere kleuren inkt kunt werken maar het werkt dus niet zo snel als dat je met 1 keer stempelen klaar bent.

Mijn kaart heeft een kaartbasis van Mango Melody wat terugkomt in de hartjes van de viooltjes (uit de Vrolijke Viooltjes stempelset). Daarop zit een mat van Parakeet Party en daarop zit dus mijn bestempelde paneel van Basic White.

De viooltjes heb ik gestempeld in Starry Sky, Tahitian Tide, Orchid Oasis en Mango Melody. De blaadjes zijn Parakeet Party en Granny Apple Green.

Ik heb de Double Oval Punch gebruikt om het label samen te stellen. De tekst die erop gestempeld is, komt uit Lieve Bloemen. En zonder al te veel aandacht weg te trekken van het DSP vond ik het Night of Navy bordered ribbon wel een leuke toevoeging die de kaart af maakt.

Een swap betekent dat je een (of meerdere) kaarten maak die je op een afgesproken dag verstuurd. Een andere deelnemer van de swap stuurt op diezelfde dag ook een kaart naar jou en zo krijg je dus heel veel inspiratie in je brievenbus!

Deze kaart heb ik dus verstuurd en van een andere deelnemer kreeg ik onderstaande kaart terug. Dezelfde opdracht (maak je eigen DSP), maar een totaal andere kaart. En ik vind hem fantastisch!

Deze kaart is van Marissa de Bruijn. Ze gebruikte de Framed Florets stempelset voor haar DSP en bloemen. De tekst is dezelfde als ik gebruikt heb voor mijn kaart.