Dit kaartje is mijn inzending voor vanavond’s Facebook Live uitzending met een kleurenchallenge als thema.

Hier rechts zie je de kleuren die Leonie heeft uitgekozen voor haar kleurencombinatie. En veel van die kleuren zitten ook in het Dandy Design DSP en in het Regency Park DSP (bij beide mist het Mint Macaron en zitten er andere kleuren bij). En toch heb ik voor andere producten gekozen. Een collega van mij gaat binnenkort met pensioen en hij gaat graag vissen.

En dus maakte ik een kaartbasis van Mint Macaron. Ik sneed ook een stuk Balmy Blue kaartkarton op dezelfde maat als de voorkant van de kaart. Met wat PostIt tape plakte ik een deel van de onderkant van het kaartkarton af en vervolgens heb ik met een Blending Brush en Balmy Blue inkt het kaartkarton nog wat donkerder gemaakt. Vooral aan de bovenkant is het veel donkerder, langs de tape-rand heb ik ook wat meer inkt aangebracht om de overgang duidelijk te krijgen en daarna heb ik geprobeerd om in het midden wat minder inkt aan te brengen zodat je daar een wat lichtere plek overhoudt. Het allerleukste van blending is altijd als het maskeerpapier (in dit geval de tape) van de kaart af mag 😉
Ik vind de randen van het kaartkarton altijd erg lelijk nadat ik met blending brushes heb gewerkt. Daarom laat ik mijn kaartkarton bewust wat groter en snijd ik het daarna op de maat die ik wil hebben.

De tekst die ik erop gestempeld heb komt uit de Sentimental Park stempelset. Ik vond hem heel toepasselijk voor iemand die met pensioen gaat. Ik had hem eerst gestempeld in Balmy Blue maar ik vond het niet leesbaar genoeg. Dus heb ik er nog een keer overheen gestempeld met zwarte inkt. Daardoor lijkt het nu alsof er een schaduw achter mijn tekst zit. Ik vond het een leuk effect! Vervolgens heb ik met Balmy Blue ook de golfjes op het kaartkarton gestempeld en vond ik het paneeltje af en kon ik met de vissen verder.

De vissen komen uit de A Fish & a wish stempelset en deze heb ik op Basic White gestempeld met Mango Melody en Petal Pink inkt. Dat leken me wel (tropische) viskleuren. Een van de vissen had ik uit kunnen ponsen met de coordinerende Fish Builder Punch, maar omdat ik de rest toch moest knippen heb ik ze gewoon allemaal uitgeknipt. Het is niet echt een hele vervelende vorm om te knippen. Sommige vissen heb ik meteen op de kaart geplakt en andere heb ik met dimensionals wat verhoogd. De delen die over het blauwe paneel heen vielen heb ik daarna weggeknipt. Het paneel kon ik daarna met foam adhesive strips op de kaartbasis plakken.