Zonet is de nieuwe Stampin’ Hop! instahop online gekomen volop mini-catalogus inspiratie. Dit is mijn kaart.

Het thema van deze Instahop is “Mini Catalogus favoriet” en dat is in mijn geval de Regency Park Suite op pagina 30 van de mini catalogus. Ik vind de stempelsets uit deze suite geweldig en deze heb ik dus gebruikt voor deze kaart.

Ik ben begonnen met het stempelen van alle bloemen en kleine blaadjes uit beide stempelsets op Basic White kaartkarton in Starry Sky/Orchid Oasis voor de bloemen en Evening Evergreen/Soft Succulent voor de blaadjes. Vervolgens heb ik ze allemaal uitgeponst/gestanst/geknipt en dicht tegen elkaar aan – maar niet overlappend – op mijn knutselmat gelegd. Vervolgens heb ik alle losse onderdelen vastgedrukt op een velletje Press’nSeal. Dat is een plakkende huishoudfolie. Het bijzondere is, dat dit materiaal pas plakt als je er druk op uitoefent. Maar het plakt dan toch weer niet zo hard dat je het papier beschadigt bij het verwijderen ervan. Het is een amerikaans product wat ik een aantal jaren geleden gekocht heb maar het is tegenwoordig volgens mij ook te koop bij de nederlandse Amazon.

Het huishoudfolie houdt alle losse bloemetjes en blaadjes bij elkaar zodat ik er een frame mee kan stansen. Ik heb hiervoor een van de ovalen uit de Framed Florets Dies gebruikt. Het uitgestanste frame blijft ook nog steeds bij elkaar zitten door het folie dus kan ik eerst nog wat dimensionals achter de losse stukjes plakken en op een paneel Orchid Oasis kaartkarton plakken voordat ik de folie er voorzichtig weer afhaal. Het resultaat is een omlijsting van losse stukjes die lijken te zweven op de kaart.

Voor de binnenkant van mijn frame heb ik een stuk Basic White kaartkarton gepakt en daarop heb ik de afbeelding uit de Petal Park stempelset gebruikt. Door mijn inkt eerst 2 keer af te stempelen krijg je deze subtiele achtergrond die de afbeelding nog voldoende laat zien, maar ook de tekst die ik er daarna op stempelde goed leesbaar houdt. De tekst komt trouwens uit de Sentimental Park stempelset. Omdat ik nog wat bloemetjes en blaadjes overhad heb ik er een aantal gebruikt om mijn krans nog een extra accent mee te geven.

De Orchid Oasis achtergrond voor het frame heb ik daarna op een mat van Soft Succulent geplakt en deze weer op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Wil je nu meer inspiratie met producten uit de Mini catalogus. Neem dan een kijkje op mijn Instagram (je kunt me daar ook volgen als je dat nog niet gedaan hebt). Klik het bericht open van deze kaart en daar vind je een lijstje van namen van de andere deelnemers. Ik weet zeker dat ook zij je fantastische projecten gaan laten zien!

Ow.. en een commentaar of een ‘like’ achterlaten vinden we altijd leuk!