Door een vel DSP op een bepaalde manier te snijden kun je heel gemakkelijk veel kaarten maken : dat heet een One Sheet Wonder.

Normaal gesproken snijd je een heel vel (van 12″x12″ of 6″x6″) in stukken, maar dat kan natuurlijk ook met een deel ervan. In mijn geval sneed ik 2 stukken van 14.3 x 10 cm uit 1 design van het Design a Daydream DSP en nog eens 2 stukken van die maat uit een ander design. Ik had zelfs 4 verschillende (maar bij elkaar passende) designs kunnen kiezen. Of 2 stukken DSP en 2 stukken effen kaartkarton…. Dat is het leuke van dit ontwerp: als het maar bij elkaar past, dan kun je eindeloos varieren.

Ik heb de 4 stukken daarna gesneden volgens het voorbeeld links. En daarna kon ik gaan ‘mixen en matchen’. Door de stukken te kantelen kun je telkens een andere layout maken en het ziet er allemaal goed uit!

Als kaartbasis koos ik voor Extra Stevig Basic White kaartkarton. Door de stukjes dit keer wat dichter naar de rand te plaatsen krijg je ook nog eens een klein wit randje tussen de stukken DSP.

Ik besloot uiteindelijk de kaarten niet helemaal af te maken maar een pakketje te maken voor een van mijn lezers!

Ik ponste een aantal tags in de bijpassende kleuren kaartkarton (Blackberry Bliss, Old Olive en Daffodil Delight) en ook een aantal Basic White tags met verschillende teksten erop. De ponsen die ik gebruikt heb zijn de Essential Tag Punch en de Very Best Trio punch (voor het gaatje in de tag). De teksten komen uit Thee en Troost (veel sterkte), Warm Welkom (Hoera!) en Echt iets bijzonders (Bedankt).

Daarmee kun je altijd beslissen waarvoor je de kaart wilt gebruiken. Je pakt een witte en een gekleurde tag naar keuze, je doet een stukje van het Bakers Twin door je tags (5-6 cm per tag is voldoende) en je plakt de tags met de dimensionals op je kaart. Ik heb er zelfs 4 enveloppes bij gedaan zodat je je kaart meteen kunt versturen!

Wil jij dit pakketje winnen? Zet hieronder in het commentaar dan naar wie jij je eerste kaartje gaat sturen als jij dit pakketje zou winnen. Wil je extra winkansen? Zorg dan dat je mij volgt op Facebook en Instagram. Ik zal volgende week vrijdag 17 maart 2023 om 14:00 een winnaar kiezen. Veel succes!