Toen Leonie haar nieuwe kleurencombinatie bekend maakte vond ik het een spannende mix: oranje met rood en roze … vloekt dat niet?

Ik besloot dat de beste manier om deze kleuren te gebruiken was om iets met bloemen te doen. Groen voor de blaadjes en de andere kleuren voor de bloemen. En ik had laatst nog de Poppy Moments Dies gekocht en nog niet gebruikt.

Dus ik besloot eerst van alle 4 de kleuren een stuk kaartkarton te pakken en hiermee de bloemen en blaadjes te stansen met deze dies. De set stanst zowel de ondergrond van de bloemen/blaadjes als de accenten en door deze met elkaar te combineren kreeg ik verschillende bloemen. Omdat ik maar 1 kleur groen had besloot ik het kaartkarton te deppen in mijn Soft Succulent inktkussen zodat een deel wat donkerder van kleur werd. Als bloemhartjes gebruikte ik een restje Basic Black kaartkarton.

Toen ik de bloemen in een soort van arrangement had gelegd moest ik beslissen welke kleur kaartbasis is ging kiezen. Omdat oranje nog niet veel voorkwam besloot ik dat Calypso Coral dus de kaartbasis moest worden. Maar met de bloemen daar rechtstreeks op, was het geen mooi gezicht.

Vellum is dan altijd een goede oplossing. Het maakt de ondergrond wat zachter. Ik sneed een paneeltje uit een van de Vellum Basics designs. Maar omdat vellum altijd mooier afsteekt tegen een donkere achtergrond sneed ik een iets kleiner paneel uit Basic Black. Dat plakte ik eerst op de kaartbasis en dat was de perfecte ondergrond voor mijn bloemen tafereeltje.

Ik plakte eerst de bloemen en blaadjes op het vellum. Daarna wist ik waar ik lijm kon aanbrengen op het vellum om het op de kaartbasis te plakken. Lijm is namelijk te zien door het vellum heen dus is het verstandig om alleen lijm aan te brengen op plaatsen waar je het niet kunt zien: achter onderdelen die je op het vellum geplakt hebt!

En toen de spreuk nog. Op een strookje Calypso Coral kaartkarton stempelde ik met zwarte inkt een spreuk uit Samen Sterk. Dat is een stempelset vol bemoedigende teksten.

Nu ik mijn kaart af heb vind ik het nog steeds geen top-kleurencombinatie maar ik moet wel zeggen dat de kleuren echt knallen.