Deze kaart maakte ik voor de Stampin’ Hop! instahop. De rechterbovenhoek vouwt op een slimme manier om waardoor je dit leuke effect krijgt.

Ik sneed eerst een basiskaart uit Petal Pink kaartkarton. Daarop plakte ik een velletje DSP uit het Regency Park DSP. Vervolgens maakte ik uit de voorkant van de kaart twee snijlijnen (zie de dikke rode strepen). Vanuit de rechterhoek gemeten liggen de strepen elk op 7.5 centimeter, maar ik heb ongeveer 1.5 cm van de rand niet gesneden. Vervolgens heb ik twee korte rillijntjes gemaakt (de blauw gestippelde lijntjes in het voorbeeld) en daarna kon ik de rechterhoek naar me toe klappen en de randjes vastlijmen. Daarmee was de basis van mijn kaart klaar en kon ik gaan versieren.

Uit Pear Pizzazz kaartkarton sneed ik een rechthoek van 7×7 cm en uit Basic White een rechthoek van 6.5 x 6.5 cm. Deze twee plakte ik op de kaart.

Op een rest Pear Pizzazz kaartkarton stempelde ik met Versamark inkt de blaadjes uit Blij en Bloemrijk. Ook stempelde ik met versamark inkt de bloemen op een rest So Saffron kaartkarton. Dat bestrooide ik met witte embossingpoeder en verhitte dat met mijn heattool. Om er wat kleurverschil in te maken heb ik met blending brushes en inkt (Garden green en Petal Pink) de onderdelen nog van wat inkt voorzien. Daarna kon ik alles uitstansen met de coordinerende Irresistible Blooms Dies.

De bloemen heb ik daarna met dimensionals op de kaart geplakt en de blaadjes kon ik er mijn wat lijm achter steken. Het Garden Green strookje kaartkarton wat ik met de Banners Pick-a-Punch van een vlaggetje heb voorzien gaf net de balans die ik vond dat de kaart nodig had.

Op een restje So Saffron kaartkarton stempelde ik met Garden Green inkt ook nog de spreuk (ook uit Blij en Bloemrijk). Daarna kon ik deze uitponsen met de Double Oval Punch. Uit een restje Pear Pizzazz ponste ik de bijbehorende achterkant en deze konden op de kaart geplakt worden. Om de voorkant af te maken plakte ik nog wat Milky Dots in Petal Pink op de kaart.

Voor de binnenkant van mijn kaart sneed ik een stuk Basic White kaartkarton van 10×14.3 cm en stempelde ook daar nog een keer de grote bloem met Petal Pink inkt. Dit paneeltje kon ik ook vast plakken.

En daarmee was dit kaartje af.

Wil jij meer fun fold inspiratie? Ga dan vlug naar instagram en hop naar de andere deelnemers!