Er zijn verschillende manieren om je gestempelde afbeeldingen kleur te geven. Een ervan is met aquarel!

De inkt van Stampin’ Up! is op waterbasis en dus kun je er heel goed mee aquarellen. Ik begon dit kaartje met een stuk Fluid100 Watercolor paper. Daar stempelde ik de bloemen en blaadjes uit de Blij en Bloemrijk bundel met Versamark op. Daarna strooide ik er gouden embossingpoeder overheen wat bleef plakken aan de Versamark inkt. Dit poeder kon ik daarna smelten met mijn heattool waardoor ik mooie gouden accenten op mijn bloemen had.

Er zijn ook weer meerdere manieren om de inkt te krijgen : je gebruikt een reinker waarbij je een drupje op een stempelblok doet. Of je knijpt heel hard in je doosje inkt waardoor er wat op de deksel komt. Of je doet zoals ik het deze keer gedaan heb: ik heb mijn inktkussen zachtjes op een stempelblok gedrukt. Je kunt daarna met je waterpainter wat inkt oppakken en daarmee kun je aan de slag. Ik heb Daffodil Delight gebruikt voor de basis van mijn bloemen en terwijl ze nog nat waren heb ik er wat Melon Mambo inkt bij gedaan. Voor de blaadjes is het een combinatie van Granny Apple Green met wat accenten Bermuda Bay geworden.

Toen dit allemaal goed gedroogd was, kon ik de bloemen uitstansen met de coordinerende Irresistible Blooms Dies. Omdat de bloemen behoorlijk druk zijn vond ik dat de rest van de kaart wat rustiger moest zijn.

De kaartbasis is gemaakt met Melon Mambo kaartkarton, maar dat vond ik dan weer net te kaal samen met de bloemen. En dus sneed ik een stukje Vellum Basics DSP op maat. Voordat ik de bloemen erop plakte stempelde ik met Melon Mambo inkt de stipjes en de tekst op het Vellum. Dat moet je even met beleid doen, want Vellum is vrij glad en de inkt droogt niet zo snel. Dus toen ook dat goed gedroogd was, kon ik verder met de kaart. De bloemen en blaadjes plakte ik met dimensionals en lijm op het Vellum. Daarna wist ik waar ik het vellum van wat Seal+ tape kon voorzien. Achter de tekst zie je het nog een klein beetje, maar ik moest ook in die hoek wat tape aanbrengen! En daarmee vond ik dit kaartje af!

Wil jij nu ook zo’n kaartje? Iedereen die deze maand bij mij een bestelling plaatst, krijgt dit kaartje bij de bestelling!
Je hebt dus nog een paar dagen om een bestelling te plaatsen.