Dit kaartje is een CASE uit de voorjaarscatalogus (pagina 30). Ik heb me aan de layout gehouden maar verder veel veranderd.

Rechts zie je de opdracht die we vorige week van Leonie kregen. En omdat ik deze maand vooral veel spullen wil gebruiken die in mei uit de collectie zijn heb ik deze kaart geprobeerd na te maken met vooral retiring producten. En dat is me goed gelukt vind ik!

Als kaartbasis heb ik gekozen voor Pacific Point kaartkarton. Daarop zit een strookje Regency Park DSP waar ik een vlaggetje aan geknipt heb. Daarmee was mijn basis klaar.

Voor de bloemen besloot ik gebruik te maken van de Flowers of Friendship stempelset met coordinerende Flowers and Leaves pons. En omdat ik pasgeleden de Stampin’ Up! aquarelpotloden heb aangeschaft moest ik natuurlijk ook daarmee spelen!

Ik heb op een stuk Fluid100 watercolor papier de bloemen gestempeld met Stazon inkt. Die inkt werkt namelijk het beste met inkt op waterbasis (Memento werkt het beste met bijvoorbeeld de Stampin’ Blends die op alcohol basis zijn). Vervolgens heb ik 3 aquarelpotloden gepakt uit de eerste set : Daffodil Delight voor de bloemhartjes, Bermuda Bay voor de blaadjes en Pacific Point voor de bloemen.

Werken met aquarelpotloden vond ik heel tegendraads. Ik heb eerst met de droge potloden zachtjes wat kleur aangebracht: niets aan de buitenranden maar vooral aan de binnenkant van de bloemen en blaadjes. Daarna heb ik de kleinste WaterPainter gepakt en de tip wat natgemaakt. Ik zou verwachten dat je daarna begint met het donkerste deel van je (bloem)blaadje moet beginnen maar dat moet juist niet! Je begint eerst het deel nat te maken waar je geen kleur hebt aangebracht en met kleine ronde bewegingen ga je richting je ingekleurde deel. Daarmee raakt je penseel steeds voller van kleur wat je oppakt van de kleur die je met je aquarelpotlood had aangebracht, zodat je een steeds donkerdere kleur maakt. En omdat het papier waar geen kleur was ook nat is, verloopt die donkere kleur ook een klein beetje naar het kleurloze deel. Ik vind het resultaat in ieder geval prachtig! Ik kon het niet laten om op het eind met mijn penseel langs de potloodpunt te strijken zodat ik spetters op mijn aquarelpapier maakte…

Toen het aquarelpapier goed gedroogd was, heb ik een deel uitgestanst met een van de Layering Circles Dies. De bloemen heb ik daarna uitgeponst en met dimensionals op de cirkel geplakt. Dat hele deel kon ik daarna ook op de kaart plakken.

Het spreukje heb ik uit Vrolijke Viooltjes gehaald. Ik wilde namelijk geen hele grote spreuk. Ik heb het met Pacific Point inkt gestempeld op een klein stukje Daffodil Delight kaartkarton.