Dit is mijn inzending voor de Prulleke layout challenge van deze week. Ik heb de layout wat vrijer geinterpreteerd dan dat ik normaal doe.

Of misschien juist niet.. ik heb heb de layout een kwartslag gedraaid zodat het een liggend formaat ‘slimline’ kaart wordt. En de golvende lijn die door de layout gaat heb ik vertaald naar de golfjes uit A fish & a wish stempelset. Deze heb ik met Pacific Point inkt gestempeld op een stuk kaartkarton wat iets kleiner is als de voorkant van mijn kaart. Deze is dit keer: 9.5 x 21 cm (dus 19×21 met een rillijn op 9.5 cm) en daarmee heb je nog een stuk van ongeveer 10×21 cm over van je A4’tje Extra Stevig Basic White kaartkarton. Dat heb ik dus gebruikt om mijn paneeltje van te snijden zodat ik nog maar een klein beetje snijverlies had.

Het zand heb ik met Sahara Sand en een blending brush aangebracht op de kaart en het zeewier is gestempeld met Bermuda Bay en Mint Macaron inkt. De vissen heb ik gestempeld op wat restjes Basic White kaartkarton in verschillende retiring kleuren : Merry Merlot, Rich Razzleberry, Blushing Bride en Mango Melody. Sommige vissen kon ik daarna uitponsten met de coordinerende Fish Builder Punch maar ik moest ook wat vissen met de schaar uitknippen. Een vis heeft gelukkig een makkelijke vorm om uit te knippen 😉

Door de vissen zowel plat op de kaart te plakken als met dimensionals krijg je een soort diepte effect en lijkt het alsof de vissen voor en achter elkaar langs zwemmen.

De tekst komt uit dezelfde stempelset en deze heb ik met Sahara Sand in het ‘zand’ gestempeld. Het paneeltje kon ik daarna plat op de basiskaart plakken.

Omdat ik nog wat visjes over had, heb ik zelfs de binnenkant van de kaart nog versierd.

Dit was even een ander formaat kaart dan anders maar omdat ook dit een vrij standaard formaat is zijn hier gewoon enveloppes voor te koop. Je hoeft dus niet zelf aan de slag om een envelop te vouwen.