Eens per kwartaal probeer ik een 3D project te maken op deze blog. En dit keer was het wel heel gemakkelijk!

Ik had namelijk van Gerina Goosselink een (retired maar) gloednieuw Stampin’ Up! Giftbag Punchboard overgenomen. En met dat punchboard kun je heel gemakkelijk tasjes (en doosjes) maken! Ik heb vandaag dit leuke tasje gemaakt met 1 vel Design a Daydream DSP waar ik aan de bovenkant 6 centimeter afgesneden heb.

Als je het Stampin’ Up! filmpje ziet van de basis dan zie je dat het tasje eigenlijk niet echt een sluiting heeft (je kunt gaatjes ponsen om een lint doorheen te halen). Ik zag echter op een ander filmpje hoe je het punchboard ook kunt gebruiken om aan de bovenkant een flapje te maken waarmee je je tasje afsluit. En dat heb ik dus ook gedaan. Mijn eindresultaat is een tasje met een bodem van 9.3 x 5.1 cm (maat L) en een hoogte van 17.5 cm.

Om het flapje goed dicht te kunnen maken heb ik een ovaal gestanst uit Mint Macaron kaartkarton met de Framed Florets Dies. Daarop heb ik wat tekst en takjes gestempeld uit Framed Occasions en daarna op het onderste gedeelte dimensionals geplakt en vastgezet aan de bovenkant van mijn tasje. Het flapje kan ik dan achter het ovaal steken en zo blijft het tasje mooi dicht zitten.

Het bijbehorend kaartje heeft onder andere het strookje van 6 centimeter Design a Daydream DSP wat ik van het tasje overhield. Ik heb ook nog van een restje ander design van dit DSP twee strookjes van 3.7 cm gesneden (alle 3 de strookjes zijn 9.5 cm breed) en ze daarna op een paneeltje Mint Macaron kaartkarton geplakt wat ik daarna op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton heb geplakt.

Als versiering heb ik met de Layering Circles dies een geschubde cirkel uit Blackberry Bliss kaartkarton en een voorkant uit Basic White gestanst. Op het witte deel stempelde ik wat takjes uit Framed Occasions met Mint Macaron kaartkarton. Op een klein restje Basic White stempelde ik daarna de bloemetjes met Blackberry Bliss inkt, Daffodil Delight inkt en Petal Pink inkt. Als klein accentje heb ik de drie puntjes van de bloemetjes aangestipt met Petal Pink en Blackberry Bliss Stampin’ Blends markers. De bloemblaadjes heb ik een beetje omgekruld met mijn vouwbeen en daarna met een gluedot op de cirkel geplakt. Samen met de geschubde achterkant heb ik het daarna met dimensionals op de kaart geplakt. Het idee voor deze kaart heb ik van Jennie Maier.

En zo heb je een leuke set die je kunt weggeven voor iemands verjaardag of andere gelegenheid. Ik bedenk me net dat je in het tasje bijvoorbeeld babysokjes kunt doen en als kado voor een kraamvisite kunt gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos!!

Ik had al laten weten dat dit punchboard een retired product is en dus niet meer te bestellen is bij Stampin’ Up! maar het goede nieuws is : Gerina had gisteren (13 april 2023) nog 2 bloednieuwe punchboards in de verkoop! Dus wil jij ook nog zo’n handig hulpmiddel voor tasjes en doosjes dan moet je er vlug bij zijn! OP=OP en WEG=WEG.