Deze Fun Fold kaart heb ik gemaakt met de Fragrant Flowers bundel. Deze bundel gaat helaas ook uit de collectie en is dus onderdeel van Inky’s Bundel deze maand.

Dit gave effect op de voorkant van de kaart heb ik voor elkaar gekregen met behulp van Simon Hurley Stamping Foam. In dit filmpje laat Simon Hurley zelf zien wat je met dit product kunt doen.

Ik heb mijn blok Stamping Foam verhit en daarna in de grote stempel van de Fragrant Flowers gedrukt. Daarna heb ik de inktkleuren Crushed Curry, Pumpkin Pie en Real Red op het blok foam aangebracht en met mijn Stampin’ Spritzer gevuld met water wat nat gespoten. Het blok kon ik daarna op een stuk Basic White duwen. Toen het gedroogd was heb ik het stuk uitgesneden en een mat gegeven van Pumpkin Pie kaartkarton.

Als kaartbasis heb ik gekozen voor Crushed Curry kaartkarton. In eerste instantie heb ik de kaart gesneden en gerild als een normale kaart. Maar daarna heb ik aan de voorkant nog een verticale rillijn aan gebracht op 5.25 cm van de zijkant waardoor ik de rechterkant van de voorkant kon terugvouwen richting de middenvouw.

Ik sneed nog een klein paneeltje van 14.3 x 4.7 cm en deze heb ik met de kleinere stempel uit Fragrant Flowers en Real Red inkt bestempeld. Je krijgt hierdoor het effect alsof je DSP hebt en dat heb ik aan de linkerkant geplakt.

Aan de binnenkant heb ik een stuk Basic White kaartkarton geplakt waarvan ik een hoek had bestempeld met Crushed Curry inkt en een stempel uit Fragrant Flowers.

Als laatste element heb ik de tekst Hello gestempeld met Real Red inkt op een restje Basic White kaartkarton. Deze heb ik uitgestanst met de coordinerende stansen bij deze stempelset genaamd Fragrant Flowers Dies. Met dimensionals heb ik het label op de linkerkant van het voorste paneel geplakt en de overhang afgeknipt. Het paneel kon ik daarna met lijm vastplakken op de linkerkant van de kaart (niet je hele paneel van lijm voorzien dus!) en was de kaart af!

Ik vind het aquarel effect van de Stamping Foam erg leuk! En dit is nog maar een techniek die je met dit product kunt doen. Je gaat hier vast meer over lezen op deze blog.