Dit is mijn inzending voor Prulleke’s Facebook Live uitzending van vanavond. De kleuren waren zo zoet dat ik geen stempelset had waarmee ik iets kon maken.

De stille held in deze kaart is Adhesive Sheet. De plakkerige vellen zijn ideaal voor technieken waarbij je smalle strookjes papier op je kaart wilt plakken of om smalle teksten op te plakken. Het alternatief zou zijn om met je Tombow lijm heeeeeeel voorzichtig lijm aan te brengen maar dat is een enorm gedoe. Met Adhesive Sheet is het zo gedaan!

Het meeste werk aan deze kaart waren het opplakken van de strookjes kaartkarton. Ik had eerst strookjes gesneden van ongeveer 7 mm breed in de kleuren Highland Heather, Fresh Freesia, Flirty Flamingo en Pale Papaya. Vervolgens heb ik ook nog 4 mm strookjes Basic Black gesneden.

Een stukje printerpapier van 15 x 11 cm heb ik daarna voorzien van adhesive sheet waardoor ik 1 groot plakkend vel kreeg. Hier kon ik mijn papierstrookjes op plakken. Toen ik daarmee klaar was heb ik het overhangende deel afgeknipt en daarna heb ik het paneel op maat gesneden naar 9.6 x 13.9 cm. Daaronder zit een mat Basic Black van 10×14.3 cm en dat geheel heb ik geplakt op een kaartbasis van Flirty Flamingo kaartkarton.

De Amazing Thanks dies heb ik nog helemaal niet zoveel gebruikt maar ook deze stansen gaan uit het assortiment per begin mei. Hoog tijd dus om deze stansen nog een keer te gebruiken! Ik heb de achtergronden eerst in Basic Black uitgestanst en daarna de teksten zelf uit de Fresh Freesia, Pale Papaya en Flirty Flamingo met Adhesive sheet aan de achterkant. Op die manier werden de woorden stickers die ik heel gemakkelijk op de zwarte achtergronden kon plakken. De woorden direct op de kaart vond ik niet zo mooi. Het antwoord vond ik in het Vellum Basics DSP. Ik besloot de grootste cirkel uit Layering Circles Dies te gebruiken om een cirkel uit het vellum te stansen zodat ik een wat mattere achtergrond had voor mijn tekst. De zwart matte dots maakten vervolgens de kaart af.