Deze woensdag is op Prulleke’s Facebook Live het thema Boter, Kaas en eieren oftewel TicTacToe. Dit is mijn inzending.

Ik vond de opdracht (zie hier rechts) lastiger deze keer. Ik heb blijkbaar geen vlinder stempel in mijn actuele voorraad en dus vielen er al vier van de acht mogelijke lijnen weg. Ook kon ik niet zoveer verzinnen bij een zelf-gemaakt embellishment en dus waren er nog twee opties over. Ik besloot de linker-verticale lijn te kiezen.

Een van de stempelsets met coordinerende stansen die eind deze maand uit het assortiment gaan zijn Natuurlijk voor altijd met de Forever Flourishing Dies. En dus wilde ik daar mijn kaart mee ging maken!

Als kaartbasis besloot ik eens Extra Stevig Very Vanilla te gebruiken. Het blauw van het Textured Shimmer DSP zou als achtergrond moeten dienen voor mijn bosje takjes. Deze stanste ik met de Forever Flourishing Dies uit Very Vanilla, Gold Foil, Coastal Cabana. Ook stempelde ik met Pretty Peacock een takje op Very Vanilla en stanste hem uit. Met wat glue dots hield ik de takjes wat bij elkaar zodat ik met Gold Shimmer Ribbon een strikje om de steeltjes kon maken.

Mijn strikje had zulke lange stukken lint nog over dat ik besloot om de rest van het lint om mijn blauwe mat te plakken. Daarna kon ik mijn blauwe mat op de kaartbasis plakken.

Het spreukje heb ik met Pretty Peacock inkt gestempeld op Very Vanilla kaartkarton. De spreuk komt uit Warm Welkom. Ook een set die gaat verdwijnen en die ik eigenlijk veel te weinig gebruikt heb. Ik knipte de zijkanten van de spreuk schuin af en plakte hem met een dimensional een beetje tussen de takjes.

De rechterkant van de kaart is daarmee dus vrij ‘kaal’ gebleven maar ik vind het juist wel mooi zo. Ook ga ik hier bewust geen blink op plakken want door het Shimmer Paper, Gold Foil en gouden lint zit er al genoeg ‘bling’ op!