Deze week heeft Leonie in haar Facebook uitzending haar Layout Challenge. Ik deed natuurlijk weer mee!

Eigenlijk zouden we eerst een Case the Catalog opdracht krijgen maar omdat gisteren de nieuwe catalogus pas live gekomen is en Leonie dus vorige week de binnenkant van de catalogus nog niet mocht laten zien heeft ze de twee thema’s deze maand omgedraaid. De Case the Catalog opdracht komt dus volgende week.

De layout voor deze week is vrij simpel. Toch moest ik even nadenken wat ik wilde gaan doen. Omdat deze maand de Zany Zoo bundel mijn focus heeft wilde ik daar in ieder geval mee werken. Maar welke kleuren dan?

Ik vond Copper Clay (een van de nieuwe In Colors) wel een mooie warme bruin/rode kleur voor mijn eekhoorn. En dus werd dat mijn kaartbasis. De twee andere kleuren heb ik bepaald met behulp van de kleurcombinaties die Stampin Up elk jaar met alle kleuren inkt maakt. Copper Clay wordt daarbij gecombineerd met Crushed Curry en Blueberry Bushel. En dat leek me wel een goede combinatie voor erbij : het vogeltje kreeg geel en de lenzen van de verrekijker hebben een blauwige glans.

Ik stempelde de eekhoorn uit Zany Zoo met Stazon inkt op een stuk Basic White kaartkarton. Daarna heb ik met mijn water painters en heel weinig water wat inkt uit de deksel van mijn inktpad gepakt en de eekhoorn , vogel en verrekijker ingekleurd. Daarna kon ik de eekhoorn uitstansen met een van de stansen uit de scalloped contour dies.

De achtergrond is een net iets grotere stans uit de hierbovengenoemde stansenset maar door hem voor een tweede keer door de Cut&Embossmachine te halen heb ik het paneel gehalveerd. Een restje Crushed Curry was voldoende voor het tekst label. De tekst die erop staat komt uit een nieuwe nederlandse stempelset genaamd Een rondje gelukswensen en heb ik met Copper Clay inkt gestempeld.

Bij het proefleggen vond ik de achtergrond nog wat saai en dus heb ik die nog bewerkt met een van de 3 embossingfolders uit de Basics 3D embossingfolders. Het relief wat ik hiermee gemaakt heb gaf net dat beetje extra wat ik nodig had. Ik vind de kleuren namelijk heel goed passen voor een mannenkaart en dus wilde ik geen bling gebruiken.