Jullie weten dat ik dol ben op Kerstmis. Dat mijn eerste kerstkaart van dit jaar dan ook pas in mei gemaakt is, is eigenlijk heel bijzonder!

Vorige week woensdag liet Leonie tijdens haar Facebook Live uitzending deze opdracht zien voor deze week. Tijdens die Facebook Live uitzendingen zijn dit jaar al eerder kerstkaarten gemaakt door andere deelnemers en deze keer vond ik de voorbeeldkaart vragen om een kerstkaart.

Ik heb totaal niet naar de kleuren gekeken van de voorbeeldkaart maar naar de layout : een kaart in portret-stand, met een soort starburst/driehoeken patroon in de achtergrond, twee dezelfde afbeeldingen en een blokje tekst.

Dat vertaalde ik naar een Moody Mauve kaartbasis. Daarop heb ik eerst een mat van Blackberry Bliss kaartkarton gesneden en in 8 stukken gesneden en deze stukken daarna bewerkt met de Basics 3D Embossingfolders. De twee verschillende designs van het DSP in de voorbeeldkaart werden bij mij dus twee verschillende soorten relief. Ik plakte de driehoeken wat speels op mijn kaartbasis.

De twee afbeeldingen werden bij mij de wanten uit de Celebrate with Tags stempelset. Ik stempelde ze met Bubble Bath inkt. De wanten heb ik daarna uitgeknipt en aan de achterkant plakte ik een stukje wit Bakers Twine en deze plakte deze met dimensionals op mijn kaart.

De spreuk komt ook uit Celebrate with Tags en deze heb ik met Versamark en wit embossingpoeder heat-embossed. Ook de tekst plakte ik met dimensionals op de kaart.