Deze fun fold kaart is niet moeilijk en ik vind het resultaat echt fantastisch!

De kaartbasis voor deze kaart is een stuk Orchid Oasis kaartkarton die net zo groot is als een normale kaartvoorkant alleen deze wordt niet door het midden gerild. ik heb deze keer gerild op 2.5cm , 5cm en 13cm. Daarna kun je de rillijnen vouwen naar achtereenvolgens een berg – dal – berg en daarmee is je lage kant van de kaart klaar.

Het hogere deel is een stuk kaartkarton van 7.5 cm x 21 cm en heb ik gerild en gevouwen op 10.5 cm. Dit deel heb ik vervolgens vastgeplakt op het voorste opstaande randje. Als je daarna de hele kaart dichtvouwt, dan zie je ook waar je de achterkant moet vastplakken op je kaart.

En daarmee heb je de basis van de fun fold af!

Ik versierde de kaart vervolgens met een mat van Moody Mauve kaartkarton. De bovenste kleur is Fresh Freesia. Rechtsonder paste daar nog net een klein strookje op het Moody Mauve stuk. Rechtsboven heb ik de tekst gestempeld met Memento inkt. Deze tekst komt uit In the Moment stempelset. De randen van het Fresh Freesia stuk heb ik trouwens afgerond met een oude hoekpons (geen Stampin’ Up!).

Aan de linkerkant heb ik ook een paneeltje Fresh Freesia gesneden en de hoekjes afgerond. Daarna heb ik er wat Bakers Twine rondgedraaid als basis voor mijn Zany Zoo beestje.

De lama is gestempeld met Memento inkt op Basic White waarna ik Fresh Freesia en Orchid Oasis Stampin’ Blends markers heb gebruikt om wat onderdelen in te kleuren. Daarna kon ik de lama uitstansen met de coordinerende Zany Zoo dies en opplakken met dimensionals.