Hoe maak je een koortje van de zingende schildpad uit Zany Zoo? Masking is het antwoord!

Ik vind de zingende schildpad echt zo schattig! Toen ik hem zag vond ik dat hij ook een koortje moest kunnen zingen. En dus ging ik aan de slag met Masking Paper. Dat is een licht plakkend papier waar je dus op kunt stempelen maar die je ook heel gemakkelijk weer van het papier los kunt trekken. En die eigenschap heb je nodig voor deze kaart!

Ik sneed eerst een paneeltje Basic White kaartkarton en stempelde daarna de eerste schildpad met Memento inkt rechtsonder op het paneel. Deze schildpad zou op de voorkant als solist komen te staan.
Ik stempelde de schildpad ook nog op een stukje Masking Paper en deze knipte ik precies langs de buitenrand af. Deze kon ik op mijn solist plakken waarna ik volgende laag schildpadden kon stempelen. Omdat de onderste schildpad beschermd is met Masking Papier stempelde ik er niet overheen en lijkt het net alsof de solist voor de andere schildpadden staat.

Daarna heb ik nog 2 rijen gestempeld en telkens de andere schildpadden afgeschermd met Masking Paper (ik heb uiteindelijk 3 schildpad masks gebruikt). Niet iedere schildpad heeft dezelfde kleur dus ik koos verschillende groentinten Stampin’ Blends Markers om de schildpadden in te kleuren : Soft Seafoam (voor lijfjes), Lemon Lime Twist, Old Olive en Granny Apple Green (voor de schilden) en Gray Granite (voor de microfoons).

Natuurlijk mocht ook de tekst en de muzieknootjes uit Zany Zoo niet ontbreken.

Daarna was het alleen nog maar een kwestie van het paneel op te plakken op een mat van Soft Seafoam en deze daarna op te plakken op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.