Vandaag is deze kaart – gemaakt met de Zany Zoo stempelset – mijn makkelijke maandag kaart.

Toegegeven, voor deze kaart heb je wel iets meer spulletjes nodig, maar deze kaart is nog steeds heel gemakkelijk te maken zonder een stansmachine te gebruiken.

Mijn kaartbasis is een half A4’tje Pretty Peacock kaartkarton. Daarop zit een strookje Crumb Cake kaartkarton van 8.5 cm breed en daarop zit een iets smallere strook (8 cm breed) Very Vanilla kaartkarton waar ik eerst een gat in geponst heb met de 2 3/8 inch cirkel pons. Heb je die pons niet, dan kun je ook met een passer een cirkel tekenen en uitknippen. Ook heb ik daar de tekst op gestempeld met Pretty Peacock inkt. De tekst komt uit de Zany Zoo stempelset.

Op een stukje Fluid 100 aquarelpapier heb ik het wasbeertje uit deze stempelset gestempeld met Stazon inkt. Deze inkt is namelijk watervast. Toen de inkt goed gedroogd was heb ik met de water painters en de inktkleuren Pretty Peacock, Crumb Cake en Pecan Pie het plaatje ingekleurd. Door eerst met alleen water het deel nat te maken wat je wil gaan inkleuren kun je daarna met wat kleur op je penseel de kleur op de donkerste plaatsen indeppen. De kleur verspreid zich daarna over het natte deel naar de rest van het plaatje. Zorg er dus ook voor dat je niet meteen twee aangrenzende onderdelen inkleurt want anders loop je het risico dat kleuren in elkaar over gaan lopen. Ik vind het inkleuren best ontspannen werk dus ik heb hier echt even mijn tijd voor genomen.

Toen ik tevreden was heb ik mijn stansmachine gebruikt met de Zany Zoo Dies om de afbeelding uit te stansen, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook heel goed je schaar gebruiken. Ik plakte het diertje met dimensionals op de kaart en klaar was de kaart!