Deze maand is de Sweet Citrus mijn bundel en na de citroenen van Inky’s Inspiratie heb ik deze keer limoenen!

Deze kaart begon met het stempelen van de limoenen. In de Sweet Citrus stempelset zitten twee stempels die in 1 keer 4 citrusvruchten aan de buitenkant stempelt en de andere stempel stempelt daarna de 3 binnenkanten. Daardoor kun je je schil een net iets andere kleur geven dan de binnenkant. Dat heb ik gedaan door de limoen-buitenkanten te stempelen met Lemon Lime Twist en de binnenkanten met dezelfde kleur maar 1 keer afgestempeld. Daardoor is de binnenkant net iets lichter van kleur. Ik heb het Basic White paneeltje waarop ik gestempeld had daarna in de Hybrid Embossingfolder gedaan MET de Sweet Citrus Dies. Met 1 keer rollen door de Stans- en Embossmachine had ik uitgestanste limoenen met een mooi relief!

De embossingfolder heb ik daarna nog een keer gebruikt voor de onderste helft van mijn kaart waar ik Garden Green kaartkarton van relief heb voorzien. En de bloemetjes en blaadjes die ik gestempeld heb met Garden Green, Granny Apple Green en Lemon Lime Twist heb ik met de coordinerende Sweet Citrus Dies uitgestanst.

Daarna kon ik de kaart in elkaar gaan zetten. Op een kaartbasis van Granny Apple Green heb ik een mat van Basic Black kaartkarton geplak. Daarop kwam een paneeltje Basic White (waar ik de spreuk in Memento inkt op gestempeld heb) en het ge-embosste Garden green paneel. En daarna was het een kwestie van de limoenen, blaadjes en bloemetjes verdelen over de kaart en vastzetten met lijm en dimensionals. Het zwarte van de achtergrond en de tekst heb ik met een klein strikje zwart Bakers Twine nog een keer terug laten komen.

De komende tijd laat ik nog meer vruchten zien die ik met deze stempelset kan maken! Dus kom vooral terug voor meer inspiratie met deze stempelset!