Deze week is Prulleke’s uitdaging om een kaart uit de jaarcatalogus te gebruiken als inspiratie. Dit is mijn kaart geworden.

De kaart hier rechts komt uit de Stampin’ Up! jaarcatalogus 2023-2024 en staat op pagina 98. Ik heb de stempels en pons (Bottled Happiness en Vintage Bottle Punch) maar ik wilde de kaart niet namaken. Dus ik ben aan de slag gegaan met mijn bundel van deze maand – Sweet Citrus – en de kleurencombinatie. Want geel geeft citroen, groen een limoen en rood is een grapefruit!

Het lichtblauwe van de kaart moest dus de achtergrond worden voor mijn kaart. En dus begon ik met een kaartbasis van Pool Party. Op een restje Basic White stempelde ik de verschillende schijfjes vruchten in Sweet Sorbet, Crushed Curry en Granny Apple Green. Door bij elk schijfje eerst af te stempelen voordat ik de binnenkant stempelde heb ik telkens een iets lichtere binnenkant dan de schil.

Ik had deze keer niet zoveel zin om de stansen erbij te halen dus heb ik de 1 3/8″ cirkel pons gebruikt om de schijfjes uit te ponsen.

Als achtergrond voor mijn 3 schijfjes besloot ik om toch maar stansen te gebruiken namelijk een van de Nested Essential Dies die ik 3 keer heb uitgestanst uit een paneeltje Basic White wat ik net wat kleiner heb gesneden dan de voorkant van de kaart. Op die manier komen ook de 3 uitgestanste vormen uit de voorbeeldkaart weer terug. Bij het proefleggen vond ik de blauwe achtergrond wat saai dus heb ik deze bestempeld met Pool Party inkt en de bloemenstempel uit Sweet Citrus. Daarna kon ik het witte paneel met Foam Adhesive Strips op de kaart plakken. De vruchtenschijfjes konden daarna op de kaart (ik heb ze met dimensionals vastgezet) en daarna heb ik nog een tekst gestempeld op een restje Pool Party. Deze heb ik in 3 delen uitgeknipt en gedeeltelijk met lijm en dimensional op de kaart geplakt.

Het is een hele andere kaart geworden dan het voorbeeld, maar toch denk ik dat nog wel zichtbaar is wat ik van de voorbeeldkaart hergebruikt heb.

PS. Ik zag later pas dat de schil van de Grapefruit helemaal niet rood is. Enkel het vruchtvlees is rood…