Deze kaart maakt alleen gebruik van de stempelset Sweet Citrus, 4 kleuren inkt en wat kaartkarton. Met recht een makkelijke maandag kaart dus!

Op makkelijke maandag probeer ik kaarten te maken waar je geen stans- en embossmachine voor nodig hebt. Ook probeer ik daar zoveel mogelijk te kiezen voor basismaterialen zoals wit kaartkarton en zwarte inkt. Speciaal voor beginnende stempelaars die nog niet zo heel veel knutselspullen hebben en toch leuke kaarten willen maken!

Dit keer heb ik een kaartbasis genomen van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Daarop zit een mat van Sweet Sorbet. Ook heb ik een paneel Basic White gesneden wat weer past op de rode mat, maar deze heb ik nog niet vastgeplakt, want ik wil eerst nog gaan stempelen.

De 2 grote stempels uit Sweet Citrus stempelen beide 4 vruchten in 1 keer : een hele vrucht, een halve vrucht, een schijfje en een partje. Maar omdat het 2 stempels zijn kun je dus varieren met de kleur van de buitenkant en de binnenkant. In mijn geval heb ik de binnenkant-stempel telkens eerst afgestempeld op mijn papieren onderlegger zodat de afdruk op de echte kaart net een tintje lichter van kleur is.

Door slim te draaien met je stempel lukt het om je Basic White paneel helemaal vol te stempelen met citrusvruchten. Dat kun je in 1 kleur doen, maar ik koos ervoor om 3 kleuren te gebruiken die van boven naar beneden afwisselen : Crushed Curry, Pumpkin Pie en Sweet Sorbet.

De tekst die ik gebruikt heb komt ook uit Sweet Citrus en deze heb ik met Memento zwarte inkt gestempeld zodat het goed te lezen is. Toen ik klaar was met stempelen kon ook dit paneel op de kaart en klaar was mijn kaart!