Met deze kaart doe ik mee met de Prulleke Layout challenge op Facebook live vanavond.

Ik heb flink moeten nadenken over de layout die Leonie had gepost. Wat ga ik met die lijnen doen? En word die cirkel nu een uitgeponst gat in de voorkant van mijn kaart of wordt het toch ‘gewoon’ iets wat ik op de kaart plak? En welke kleuren ga ik gebruiken??

Na wat gepeins besloot ik dat de lijnen lijntjes met tekst konden zijn. En dat ik met de Een rondje gelukswensen bundel wilde gaan werken. Specifieker : ik wilde met de bloemenstempel uit die set gaan werken. Dus de volgende keuze was : in welke kleur stempel ik die bloemen? Ik besloot dat Moody Mauve misschien wel mooi zou zijn.. Dan zou ik er ook een mannenkaart van kunnen maken want die zijn vaak wat minder uitgesproken van kleur en versiering.

De lijnen heb ik met Basic Gray inkt gestempeld door een tekst uit Warm Welkom op een lijn van mijn Moody Mauve paneel kaartkarton te stempelen zoals de lijnen uit de layout van Leonie. Dat is ook meteen de reden waarom er een Basic Gray mat achter dit paneel zit. Het geheel zit trouwens op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Uit een restje Basic White kaartkarton ponste ik met mijn 2 3/8″ cirkel pons een cirkel uit. Hierop stempelde ik in Moody Mauve inkt de bloemenkrans uit Een rondje gelukswensen. Ik vond de kleur best heftig, dus ik heb hem eerst afgestempeld en de 2e generatie afdruk gebruikt op de witte cirkel. Daarna bleek dat Basic Gray toch niet duidelijk genoeg was voor de tekst die ik er nog overheen wilde stempelen dus heb ik alsnog zwarte inkt gebruikt.

Ik vond de kaart daarna erg ‘zwaar’ aan de linkerbovenkant dus ik wilde graag nog wat toevoegen voor de grote ruimte rechtsonder. Ik besloot dat een klein strikje van Bakers Twine met twee lange slierten eraan daar een perfecte oplossing voor was. Met een gluedot heb ik het strikje vastgemaakt aan de kaart.

Ik ben niet zo trots op mijn kaart als de bloemenkaart van vorige week. Ik ben dan dus ook erg benieuwd wat de andere deelnemers aan deze challenge hebben gedaan. Daar kom ik vanavond achter!