Deze kaart kostte me een paar uur om te maken: het was een heel gepuzzel en veel knippen maar wel de moeite waard!

Elke woensdagavond gaat Leonie François (Prulleke) online op Facebook en gaat dan aan de slag met een thema. Deze week is dat de kleurencombinatie die je hier rechts ziet. En ze laat aan het einde van de uitzending ook het thema van de volgende week zien zodat iedere kijker ook zelf aan de slag kan en een foto van hun creatie kunnen opsturen naar Leonie. Het is elke week weer een bron van inspiratie!

Toen Leonie vorige week deze kleurencombinatie liet zien wist ik vrij vlug dat ik daar de Tuinfluiters voor wilde gebruiken. Copper Clay en Lost Lagoon zijn namelijk mooie ‘bos’ kleuren en dan kan ik Pumpkin Pie en Lemon Lolly gebruiken voor de vogeltjes. Ook leek het me leuk om de nieuwe Countryside Corners bundel te gebruiken. Ik wist alleen nog niet zo goed hoe….

Midden in die nacht schoot het ineens in mijn hoofd! Een ‘kijkdoos’ !! Afgelopen vrijdag (mijn parttime dag) ben ik aan de slag gegaan.

De buitenkant van de kaart is gemaakt met met een half A4 Copper Clay kaartkarton (gesneden op 10.5 cm en gerild op 14.8 cm). Daarop heb ik een design uit het 2023-2025 In Color DSP geplakt (10×14.3 cm). Voor de binnenkant heb ik Basic White kaartkarton (10×29 cm) gesneden en gerild op 14.5 cm. Met de vouw van de witte kaart aan de rechterkant gelijk aan de rechterkant van de Copper Clay kaart heb ik de witte kaart vastgeplakt aan de binnenkant van de Copper Clay kaart zodat je een soort van 3-luik krijgt.

Met de Countryside Corners stempelde ik de randjes in Copper Clay inkt op Basic White. Met de Countryside Corners Dies stanste ik daarna de buitenste twee randen uit. Ik gebruikte daarvoor de 3 grootste stansen. Met de een-na-grootste stans sneed ik daarna een gat in de voorkant van de kaart en met de twee-na-grootste stans een gat in de voorkant van de Basic White kaart.

Op een ander stuk Basic White stempelde ik daarna de boomstammen en het nestje in Copper Clay, de blaadjes in Lost Lagoon en de vogeltjes in Pumpkin Pie en Lemon Lolly (en wat Copper Clay voor de ogen en snaveltjes). De meeste van de vormen moest ik met een schaar uitknippen behalve de grote vogel. Hiervoor kon ik de Songbird Builder Pons gebruiken. Omdat de achterkanten van de vogels en vogelnestje ook zichtbaar zou zijn aan de achterkant heb ik deze beplakt met het restje van de 2023-2025 In Color DSP wat ik had overgehouden van de voorkant van mijn kaart.

Vervolgens was het een heel gepuzzel hoe ik alles op de smalle randjes kon bevestigen zodat de kleine onderdelen op meerdere plaatsen vast zouden zitten en niet gingen ‘flapperen’. Toen ik daar uiteindelijk uit was vond ik dat de witte flap iets te wit was dus heb ik daar met Lost Lagoon inkt nog wat blaadjes gestempeld (eerste en tweede generatie gestempeld) En toen was ik helemaal tevreden en kon ik de smalle randjes eindelijk op de juiste plaatsen vastplakken!