Deze maand werd de opdracht voor de Prulleke Fans swap verzonnen door Corrie van Erve en ik moest er flink over nadenken!!

De opdracht luidde : Maak een kaart waarop je minimaal 3 cirkels verwerkt. Het mogen hele, halve, open, dichte, grote of kleine cirkels zijn.

Minimaal 3 cirkels.. hoe ga ik dat dan doen?? Na wat rondstruinen op Pinterest kwam ik op deze kaart van Sue Vine terecht. En die leek me geweldig leuk om na te maken!

Het was nog wel een gepuzzel want hoe zitten die kleuren nu? Het komt erop neer dat ik uiteindelijk van 3 kleuren kaartkarton en van 3 verschillende maten cirkelstansen meerdere cirkels heb gestanst, de grotere doormidden heb gesneden en toen ben gaan proefleggen. Uiteindelijk had ik door hoe het in elkaar stak: je hebt twee grote halve cirkels van tegenovergestelde kleur nodig. Daarop komen de iets kleinere cirkels van de andere kleur. deze leg je of beide aan de bovenkant van de grotere cirkelrand gelijk of aan de onderkant gelijk (ik heb 2 sets aan de bovenkant gelijk en 1 aan de onderkant gelijk). Daarna leg je de grote cirkels met de platte kant tegen elkaar en verschuift ze zodat de binnencirkel van de ene kant en de buitencirkel van de andere kant mooi overlopen. Tot slot plak je de allerkleinste cirkel eroverheen waardoor je de twee helften vastzet. Dat is dan 1 element. Je hebt uiteindelijk 3 van zulke elementen nodig voor je kaart.

Op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton heb ik in Melon Mambo de tekst gestempeld (uit Translucent Florals, een stempelset die ik al eerder kon aanschaffen, maar die in het najaar in de catalogus komt) en er een glossy dot in Melon Mambo bijgeplakt. De ‘groovy’ vormen in Lemon Lime Twist, Blueberry Bushel en Melon Mambo heb ik daarna op mijn kaart geplakt en daarmee was mijn kaart af. Ik heb genoeg cirkels op mijn kaart gebruikt om te voldoen aan de opdracht van Corry denk ik!

Mijn kaart is vorig weekend op de brievenbus gegaan naar een andere Prulleke Fan. Het leuke van een swap is dat je natuurlijk ook een kaart terug krijgt. De kaart aan de linkerkant is gemaakt door Masjenka Westra. Zij heeft cirkels uitgestanst en daar een schudkaart mee gemaakt. Hoe leuk is dat?

Wil je trouwens nog meer kaarten zien die met deze opdracht gemaakt zijn? Word dan lid van de Facebookgroep Prulleke Fans. Daar organiseren we maandelijks een swap (je hoeft maar 1 kaart te maken en je bepaalt maandelijks of je meedoet), we sturen elkaar verjaardagskaarten en plaatsen beschrijvingen/linkjes als we tijdens de Prulleke Facebook Live uitzending een bijzondere techniek hebben gebruikt.