Met kerstkaarten kun je nooit te vroeg beginnen! Op die manier heb je tegen het einde van het jaar genoeg keuze en geen stress!

Mijn kaart is ook meteen de inzending voor de Case the Catalogue challenge van Prulleke (zie hier links). De foto komt uit de jaarcatalogs en staat op pagina 5.

Ik heb geprobeerd om bij dezelfde kleurcombinatie te blijven en de kaart zo goed mogelijk na te maken maar dan in kerst-sferen!

En dus heb ook ik gekozen voor een kaartbasis van Pool Party kaartkarton. Het strookje DSP op de voorbeeldkaart heb ik vervangen door een strookje Basic White waar ik met Pool Party en Lost Lagoon inkt sneeuwvlokken en spetters heb gestempeld. Beide stempels komen uit Season of Chic.

Ik besloot dat ik toch een van de Nested Essential Dies nodig had anders hadden mijn wanten geen kader. Ik plakte het rechtstreeks op de kaart. Deze wanten heb ik trouwens ingekleurd met 3 kleuren inkt : Crushed Curry, Calypso Coral en Petal Pink.

Met sponge daubers heb ik de inkt overgebracht naar de stempel en daarna gestempeld op Basic White. Daarna heb ik de wanten uitgeknipt. De twee wanten heb ik met een wit Bakers Twine aan elkaar gemaakt. (net als vroeger… het touw ging door de mouwen van je winterjas en op die manier verloor je nooit je wanten). Het bakers twine vervangt daarmee het strikje wat in de voorbeeldkaart te zien is (in de catalogus is het beter te zien). De wanten heb ik met dimensionals op de kaart geplakt.

Tot slot het balkje tekst. De gele achtergrond heb ik gemaakt door een klein strookje Delightfully Eclectic DSP te snijden. Met de Be Jolly stempel en zwarte inkt stempelde ik op Blue Lagoon kaartkarton de tekst. Deze heb ik daarna uitgeknipt en op het gele strookje geplakt en dat geheel met dimensionals op de kaart.

En daarmee was mijn kaart af!