Deze week is het beton gestort voor de fundering voor onze nieuwe schuur. De week ervoor heeft de buurman de voorbereidingen daarvoor gedaan.

Mijn vriend Peter, de buurman en een paar van zijn vrienden hadden de week ervoor (gelukkig wel met hulp van graafmachine) de fundering al gegraven. Het zand hebben ze allemaal met kruiwagens via een brandgang achter ons huizenblok naar een afvalcontainer moeten brengen. Vorige week is Peter weer aan het werk gegaan maar de buurman had nog vakantie dus is hij doorgegaan met de voorbereidingen voor het storten van het beton: plastic leggen in de fundering met daarop betonijzer-‘matten’ en het maken van de houten bekisting aan de zijkanten. Die ‘matten’ moeten op maat geslepen worden en dat gaat gepaard met een regen van gouden spetters.

Ik keek er naar en dacht… zou ik DAAR een kaart mee kunnen maken?

De grootste uitdaging was verzinnen hoe ik die regen van spetters zou kunnen nabootsen. In eerste instantie dacht ik aan spetteren met Versamark en daarna met gouden embossingpoeder eroverheen gaan. Toen zag ik het Naturally Gilded DSP staan. Daar heb ik nog niet veel mee gedaan en de gouden bloemen op het DSP zien er in een andere hoek ineens heel anders uit!

Ik begon met een paneel Very Vanilla kaartkarton van 9×13.3 cm. In de linkerbovenhoek heb ik een van de maskers gelegd van de Artistic Mix Decorative Masks en met Copper Clay inkt en een blending brush ben ik eroverheen gegaan. Het Copper Clay lijkt een beetje op het roestige staal van de betonijzer-matten.

Daarna heb ik het Naturally Gilded DSP tegen de rand van het Copper Clay geplakt. Het lijken nu stralen en spetters goud die van het betonijzer afkomen.

De tekst Veel Geluk komt uit Een rondje gelukswensen en deze heb ik gestempeld met Pebbled Path inkt op een restje Very Vanilla. Met de Stylish Shapes dies heb ik daarna de tekst uitgestanst en ook nog een iets grotere ronde uit Pebbled Path kaartkarton. Het grijs moet de kleur van de slijpschijf voorstellen. Tot slot heb ik nog wat gouden parels erop geplakt voor nog wat extra bling.

Dit paneel plakte ik daarna met stroken Foam Adhesive Sheet op mijn kaartbasis van Very Vanilla en daarmee was mijn kaart af. Wat vinden jullie van mijn vertaling van betonijzer naar de kaart? Waar haal jij je inspiratie voor je kaarten vandaan?

(de foto van de slijp-spetters is trouwens niet van mij maar heb ik van Pixabay gehaald en is gemaakt door Emilian Robert Vicol)