Mijn bundel voor deze maand is de Translucent Florals. Een set met prachtige bloemen en bijpassende stansen die in September te bestellen is in de najaarscatalogus!

Ik heb deze bundel al een paar maanden in huis. Ik kon hem al heel vroeg bestellen omdat ik meedeed aan het Stampin’ Up! evenement Creativity Now. Inmiddels hebben alle demonstrators de najaarscatalogus in huis en kunnen alle demonstrators deze bundel in de preorder bestellen. Maar vanaf 6 september is deze bundel voor iedereen te koop.

De kaartbasis van deze kaart is van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Daarop zit een paneeltje waar ik behoorlijk wat bewerkingen op gedaan heb voordat ik het op de kaart plakte : Ik begon met het spetteren van verschillende kleuren Stampin’Write markers : Basic Black, Soft Seafoam en Lost Lagoon. Met die laatste marker heb ik ook de rand van mijn paneeltje wat kleur gegeven. Tot slot heb ik het paneel met behulp van een van de Basics 3D Embossing Folders relief gegeven. Pas toen dat gedaan was kon ik het paneel op de kaartbasis plakken.

De Nested Esssentials Dies zijn een set stansen die echt perfect zijn voor het omkaderen van kleinere afbeeldingen. In dit geval heb ik twee rechthoeken gebruikt om een stuk Lost Lagoon kaartkarton en een stuk Basic White kaartkarton uit te stansen en een van de banner-stansen om een banner uit Soft Seafoam kaartkarton te stansen. Op de Basic White rechthoek heb ik met Memento inkt de tekst gestempeld. Deze komt uit de Translucent Florals stempelset.

De bloem heb ik gemaakt door eerst met Stampin’ Blends Markers verschillende stukken Vellum te kleuren. De kleuren die ik gebruikt heb zijn Lost Lagoon, Soft Seafoam, Pool Party en Balmy Blue. Toen dat gedroogd was heb ik de Translucent Florals Dies gebruikt om de verschillende bloemblaadjes uit te stansen. Met een gluedot heb ik ze op elkaar geplakt en de Glossy Dot in het midden verbergt deze gluedots. De bloem heb ik daarna met nog wat meer gluedots opgeplakt.

Door de gebruikte kleurencombinatie vind ik het een meer mannenkaart geworden, maar als je deze kaart maakt in rode en roze tinten dan zou dat waarschijnlijk ook prachtig zijn!