Gelukkig post Leonie tijdens haar vakantie toch iedere week haar knutselopdrachten zodat we ons zeker niet vervelen 😉

Deze week is het de bedoeling om een kaart uit een Stampin’ Up! Catalogus te CASE’n en wel de kaart van pagina 20 van de jaarcatalogus. Ik ben persoonlijk niet zo van de slimline kaarten dus ik heb er een gewone kaart van gemaakt. En 2 weken geleden had ik de viooltjes willen gebruiken, maar door tijdsgebruik lukte dat niet. Deze keer had ik meer tijd en vond ik dat ik voor deze opdracht ook de viooltjes kon gebruiken!

Mijn kaartbasis is deze keer Lemon Lime Twist en daarop plakte ik een van de designs uit het Masterfully Made DSP. Vervolgens heb ik mijn mini Stans-en Embossmachine erbij gepakt en de Pansy Dies. Ik heb de grote violen uit Basic White kaartkarton gestanst en verschillende blaadjes uit Garden Green kaartkarton. Alle vioolblaadjes kregen met een Sponge Dauber en Berry Burst inkt een randje. Dat hoeft allemaal niet heel netjes want geen enkel bloemblaadje is hetzelfde toch?!?

Elk viooltje kreeg een gele Glossy Dot als bloemhart. Daarna heb ik de viooltjes op mijn kaart gelegd. De achterste rij heb ik met een dot lijm op de kaart geplakt en de voorste twee met een dimensional. Daardoor had ik nog ruimte onder de bloemen om links en rechts met lijm nog een blaadje te plakken.

Normaal gesproken stempel je eerst een tekst voordat je gaat plakken, maar dat was ik in al mijn enthousiasme over de bloemen vergeten. Gelukkig pastte er nog een regel tekst onder de bloemen. De tekst komt uit de Sentimental Park stempelset en bestaat uit 2 delen. Ik heb ze samen op 1 stempelblok ‘geplakt’ en daarna kon ik ze in 1 keer stempelen met Garden Green inkt.

En daarmee vond ik mijn kaart af. Mijn kaart lijkt niet helemaal meer op het origineel, maar toch zie je nog wel punten terugkomen : de groene achtergrond, de herhaling van meerdere elementen en een tekst met meerdere lettergroottes…