Leonie François (Prulleke) heeft tijdens de vakantie geen Facebook Live, maar we krijgen gelukkig wel nog knutselopdrachten. Dit keer een layout!

De layout opdracht staat hier rechts afgebeeld. Ik vond het in eerste instantie lastig. Wat moest ik nu met die halve cirkel doen? Zou het een funfold kunnen zijn? Uiteindelijk besloot ik dat de twee bijna-driehoeken in mijn geval ook 2 delen zouden zijn en dat ik de cirkel zou vervangen door een grote bloem. En zo ben ik aan de slag gegaan!

Ik begon met het uitzoeken welk DSP ik wilde gebruiken voor de rechteronderhoek. Dat werd een paneel uit het Let’s go Fishing DSP. Dat DSP bevat allerlei afbeeldingen in het thema Vissen maar de andere kant van elk design bevat hele mooie neutrale kleuren en afbeeldingen. Omdat er Very Vanilla in dat DSP zit, heb ik ook mijn kaartbasis van Extra Stevig Very Vanilla kaartkarton gemaakt.

Ik sneed twee rechthoeken (Very Vanilla en een design uit het Let’s go Fishing DSP) op exact gelijk formaat en heb ze daarna op elkaar gelegd en schuin doorgesneden op mijn snijmachine. Hierdoor kreeg ik twee delen die perfect op elkaar zouden passen. Het Very Vanilla deel heb ik daarna bestempeld met stempels uit de Artistically Inked stempelset in de kleuren Moody Mauve en Old Olive.

Daarna kon ik dat deel en het DSP deel aan de achterkant aan elkaar plakken met een plakbandje zodat ik wat Satin Edged Ribbon over de scheiding van de twee delen kon doen. Met een extra stukje van het lint heb ik een strikje gemaakt. Dit deel kon ik daarna met dimensionals op mijn kaartbasis plakken.

De tekst komt uit Warm Welkom en heb ik met Pebbled Path inkt gestempeld op een strookje Old Olive. De zijkanten van het strookje hebben een kartelrandje gekregen met de Happy Labels Pick-a-Punch. Achter het strookje heb ik nog wat extra lint gedaan en daarna kon dit met wat dimensionals op de voorkant van de kaart.

Wat vinden jullie? Is mijn interpretatie van de layout geslaagd?