Je leest het vast wel eens bij beschrijvingen van zelfgemaakte kaarten: afstempelen. Deze kaart is precies met behulp van die techniek gemaakt!

Afstempelen is een techniek waarbij je eerst op een restje papier stempelt en daarna -zonder nieuwe inkt te pakken – op je project stempelt. De kleur van je afdruk is daardoor wat zachter dan de afdruk die je had gehad als je rechtstreeks op je project had gestempeld. Dat laatste wordt ook wel de 1e generatie afdruk genoemd.

Op mijn makkelijke maandag kaart van deze week heb ik deze techniek ook toegepast, alleen heb ik ook de 1e generatie op mijn kaart gebruikt. Ik heb daarna zonder opnieuw inkt te pakken gewoon doorgestempeld naar beneden. Vervolgens heb ik opnieuw inkt op mijn stempel gedaan en heb ik dat proces herhaalt in de kolom ernaast. Je krijgt hierdoor een soort van ombre effect van donker naar licht in dezelfde kleur.

De kleur die ik gebruikte is trouwens Blackberry Bliss. Zowel voor de kaartbasis, het stempelwerk en ook de mat achter de tekst is van die kleur kaartkarton.

Gemakkelijk en toch mooi!