De Prulleke Vakantieopdracht van deze week is een kleurencombinatie. Hier kon ik wel wat mee!

De kleurencombinatie bevat namelijk groen en een ‘bloemenkleur’. Ideaal dus voor mijn bundel van deze maand: De Translucent florals. Deze bundel heb ik al kunnen bestellen omdat ik meedeed met een Stampin’ Up! evenement een paar maanden terug. Deze bundel komt in september in de najaarscatalogus en vanaf dan is deze door iedereen te bestellen. En deze maand krijg je van mij dus al een voorproefje wat je ermee kunt.

In dit geval heb ik zowel de stempels als de bijbehorende stansen gebruikt. Als kaartbasis heb ik gekozen voor Balmy Blue kaartkarton. Daarop zit een mat van Misty Moonlight waar ik met witte inkt en twee stempels uit de set een achtergrond gestempeld heb. Die witte inkt vergeet ik vaak maar het effect op donker kaartkarton is zo mooi!!

Vervolgens heb ik Granny Apple Green kaartkarton en inkt gepakt en heb ik twee takjes gestempeld en daarna uitgestanst. Ik heb ze met de takjes bij elkaar op mijn kaart geplakt maar de uiteinden nog vrij gehouden zodat ik daar later nog een bloem onder/tussen zou kunnen steken.

De bloemen zijn op Cajun Craze kaartkarton gestempeld, eerst met witte inkt maar ik vond het effect niet heel duidelijk, dus ik ben er nog een keer met Cajun Craze inkt overheen gegaan. Omdat ik uit de hand stempel is de tweede afdruk niet perfect over de eerste gegaan, maar dat is eigenlijk helemaal niet erg! Ook de bloemen heb ik uitgestanst met de coordinerende stansen en de bloemen heb ik daarna tussen de takjes gestoken en vastgeplakt met lijm en dimensionals.

De tekst komt ook uit deze stempelset en deze heb ik met Misty Moonlight inkt gestempeld op een restje Balmy Blue kaartkarton. Daarna heb ik gewoon recht uitgesneden en met dimensionals op de kaart geplakt. Tot slot heb ik nog een knoop gemaakt in een stukje lint met visgraatmotief en met een gluedot vastgeplakt. De witte classic matte dots maken daarna nog wat lichte accenten in mijn kaart en daarmee is mijn kaart klaar!