Vandaag zeker geen makkelijke maandag. Ik ben een beeeeetje los gegaan met nieuwe producten 😉

De bloemen van deze kaart zijn gemaakt met mijn bundel van deze maand : Translucent Florals. Dat is een van de bundels die in september in de nieuwe najaarscatalogus komt, maar die ik al eerder kon bestellen. Op Pinterest kwam ik een kaart tegen die ik zo graag na wilde maken en dit is daarvan het resultaat.

De kaartbasis is dit keer gemaakt met Bubble Bath kaartkarton. Daarop zit een Moody Mauve mat met daarop een paneel van het Fluid100 Watercolor Paper, aquarelpapier. Met de breedste water painter, een stempelblok, wat water en een paar drupjes van de inkt-refill in de kleur Moody Mauve maakte ik een achtergrond die onderaan donker is en naar boven lichter wordt. De spetters heb ik met de Moody Mauve Stampin’ Write marker gedaan.

Daarop zit een cirkel die ik met de nieuwe Deckled Circle Dies uit Very Vanilla kaartkarton gestanst heb. Deze set aan gekartelde cirkels komen ook in de nieuwe catalogus. En ook hier heb ik wat gespetterd met de Moody Mauve Stampin’ Write marker.

De bloemen heb ik allemaal uitgestanst met de Translucent Florals Dies uit Very Vanilla kaartkarton. De randjes heb ik daarna met sponge daubers gekleurd met de inktkleuren Moody Mauve en Bubble Bath. Voor de hartjes van de bloemen heb ik ook de stansen gebruikt maar dan met Moody Mauve kaartkarton en een klein stukje Be Dazzling DSP. Dat laatste is al een tijdje retired, maar je zou het kunnen vervangen door More Dazzle papier wat in de jaarcatalogus staat.

Voor achter de drie bloemen heb ik nog wat bloemetjes en takjes gestempeld (Translucent Florals stempelset) in Moody Mauve op Very Vanilla en daarna uitgestanst met de Translucent Florals Dies. De stans voor het takje heb ik daarna ook nog gebruikt om uit Fresh Freesia, Bubble Bath en Highland Heather nog wat extra takjes te stansen.

Vervolgens was het even wat puzzelen met de layout van de stansen en takjes. Toen ik tevreden was heb ik de grote bloemen met dimensionals opgeplakt en de kleine bloemetjes en takjes met lijm achter de grote bloemen vastgezet. De tekst komt ook uit de Translucent Florals en deze heb ik met Versamark inkt en wit embossingpoeder op een strookje Highland Heater kaartkarton gestempeld. Achter het strookje heb ik nog een stukje Very Vanilla bakers twine gedaan en de kaart is afgemaakt met Very Vanilla Classic Matte Dots.

Wat voor soort kaarten zie je liever? Simpel of uitgebreid zoals deze?