Embossingpasta is een heel leuk product om mee te werken, vooral in combinatie met maskers.

Embossingpasta geeft echt dimensie aan je kaart zonder veel bulk toe te voegen. Ik gebruikte voor deze kaart de Shimmery Embossing pasta waardoor er ook nog een glimmertje in zit. Een van de maskers uit de Foursquare Decorative Masks heb ik op een stukje Gray Granite kaartkarton gelegd en met een paletmes heb ik wat van de embossingpasta over het masker gesmeerd. De embossingpasta moest daarna even drogen maar dat gaf me tijd om de rest van de elementen van de kaart te maken.

Met Lost Lagoon inkt en de Translucent Florals stempelset heb ik takjes gestempeld op Basic White en Lost Lagoon kaartkarton. Deze heb ik daarna uitgestanst met de coordinerende Translucent Florals Dies.

De tekst komt ook uit deze stempelset en deze heb ik ook gestempeld met Lost Lagoon inkt op een strookje Basic White kaartkarton.

Het lint eronder is eigenlijk Very Vanilla en zwart (Large Check Ribbon), maar ik heb met de donkere Lost Lagoon Stampin’ Blend het lint gekleurd zodat het past bij de rest van de elementen.

Ondertussen was mijn paneeltje met embossingpasta gedroogd en kon ik mijn kaart gaan samenstellen: een kaartbasis van Gray Granite kaartkarton. Daarop ging mijn embosste paneeltje met stroken Foam Adhesive Sheet (dimensionals zou ook kunnen). Vervolgens heb ik de grote bladeren met dimensionals op de kaart geplakt en de kleinere takjes met lijm ertussen gestoken. Het strookje tekst met lint heb ik eerst aan elkaar geplakt met wat Stampin’ Seal en daarna kon ook dat met een deel Stampin’ Seal en een deel dimensionals op de kaart.

(CASE van Tami Hewlett)