Ik ben een paar dagen op vakantie geweest naar Groesbeek en de omgeving van onze camping was prachtig!!

Wat ik vooral erg mooi vond waren de kleuren van de verschillende lagen in het glooiende landschap. En terwijl ik door die omgeving liep dacht ik : dat zou ook een leuke achtergrond voor een kaart kunnen zijn!

Eenmaal thuis ben ik dus aan de slag gegaan: welke Stampin’ Up! kleuren zou ik pakken?
Het werden (van onder naar boven) : Shaded Spruce, Garden Green, Granny Apple Green, Lost Lagoon, Pool Party, Balmy Blue, Azure Afternoon en Blueberry Bushel. Ik heb eerlijk gezegd niet erg gelet op de exacte breedte van de stroken maar ik heb me laten leiden door de foto. De stroken heb ik daarna op een paneeltje Basic White geplakt en daarna afgesneden op 9cm x 13.3 cm.

Het paneel heb ik daarna eerst voorbereid voor de volgende stap: Heat embossing.
Omdat de strookjes gelijmd zijn en er op sommige plaatsen ook nog wat lijm tussen de stroken door was gekomen heb ik eerst gezorgd dat het hele paneel goed van poeder voorzien is. Op die manier blijft het uiteindelijke embossingpoeder niet daaraan plakken, maar alleen aan de Versamark inkt. Dat is niet helemaal perfect gelukt, maar dat vind ik niet zo erg.

De stempelset die ik gebruikt heb is de Inked & Tiled stempelset. De bloem en tekst heb ik met Versamark inkt op het paneel gestempeld, daar heb ik witte embossingpoeder overheen gestrooid en daarna heb ik het verhit met een heattool. De embossingpoeder smelt waardoor je een mooie, scherpe, witte afbeelding overhoudt. Ik kon het paneel daarna met dimensionals op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton plakken en wat witte matte puntjes maken de kaart af.