Vandaag heb ik een One Sheet Wonder voor je : 4 kaarten gemaakt met 1 velletje 6″x6″ DSP. De ideale manier om zoveel mogelijk uit je DSP te halen.

Ik heb gekozen voor een velletje uit het 2023-2025 In Color 6″x6″ DSP maar eigenlijk is vrijwel elk DSP geschikt. Je moet misschien aleen een beetje opletten als er een ‘richting’ in je DSP zit (bloemen wil je waarschijnlijk altijd rechtop laten staan). Ik heb het velletje DSP eerst gesneden volgens onderstaande ontwerp.

Vervolgens heb ik 2 A4-vellen Mossy Meadow kaartkarton gepakt waarmee ik 4 kaartbasissen heb gesneden en gerild. En vanaf daar is het eigenlijk een kwestie van het DSP op je kaartbasis leggen en kijken wat je nog wilt toevoegen. Voor al mijn kaarten heb ik besloten dat ik Crushed Curry als accentkleur wil hebben. Dus soms heb ik langs de rand van het DSP een stukje Crushed Curry laten zien en soms was het de mat achter het gestempelde deel (en soms was de mat juist Copper Clay net zoals de kleur van het DSP).

De eenvoudigste kaart heb ik gemaakt met deel D. Ik heb het DSP op de kaartbasis geplakt, een mat van Crushed Curry gesneden en een iets kleiner stuk Basic White waarop ik gestempeld heb. Ik heb gestempeld in Crushed Curry, Mossy Meadow en Copper Clay inkt en de stempelset die ik gebruikt heb heet Inked & Tiled. Wat Brushed Brass Butterflies maken dit kaartje af.

Achter deel A maakte ik een mat van Crushed Curry en ook dat plakte ik daarna op mijn kaartbasis. Ik heb de Countryside Corners Dies gebruikt om uit Copper Clay en Basic White kaartkarton twee vormen te stansen. Op het Basic White stuk heb ik met dezelfde kleuren en dezelfde stempelset gewerkt als kaart D. Ook hier plakte ik wat van de vlindertjes.

Deel B kreeg een smal Crushed Curry randje en uit Crushed Curry kaartkarton ponste ik ook 3 x-en uit met een van de Inked & Tiled Ponsen. Met witte inkt stempelde ik de tekst ‘lots of love’ op de kaart en ik plakte de x-en met dimensionals vlak erboven.

Tot slot kreeg deel C een iets bredere Crushed Curry rand. Hier heb ik de 2″ en 2 3/8″ cirkelponsen gebruikt om uit Copper Clay en Basic White kaartkarton cirkels te ponsen. Met Crushed Curry en Mossy Meadow inkt heb ik daarna de bloemen op het Basic White deel gestempeld. Een stukje Copper Clay Textured Ribbon heb ik daarna om de cirkel geslagen en daarna kon de cirkel met dimensionals op de kaart.

Zoals ik al schreef : met deze layouts kun je alle kanten uit. Dit is mijn interpretatie, maar laat je eigen creativiteit gaan en je zult zelf ook tot hele leuke kaarten komen!