Een nieuwe maand, een nieuwe Inky’s bundel: deze maand ga ik de bundel Herfstwensen aan jullie zien.

Deze bundel heet in het engels Autumn Leaves en zo staat hij ook in de najaarscatalogus, maar ik heb dus de Nederlandse stempelset aangeschaft. Daarin zitten een aantal prachtige teksten die je kunt gebruiken voor je condoleance kaarten.

Eerlijk gezegd maak ik geen condoleance kaarten op voorraad omdat ik gemerkt heb dat ik ze daarna vrij snel nodig heb. Dus je zult van mij geen condoleance-teksten zien op de kaarten die ik deze maand ga maken. De kaart die ik vandaag heb gemaakt heb bevat bijvoorbeeld de tekst “we denken aan je”. Maar het staat je natuurlijk vrij om mijn kaartje na te maken en te kiezen voor een andere tekst!

Mijn kaartbasis is deze keer van Basic Black kaartkarton. Een kleur die ik niet vaak als basis pak. Aan de binnenkant van mijn kaart heb ik daarom een paneeltje Very Vanilla kaartkarton geplakt zodat je in de kaart kunt schrijven.

Op de kaart heb ik een mat gedaan van Pebbled Path. Daarop zit een vierkant Distressed Gold Specialty Paper en daarop is een iets kleiner vierkant Very Vanilla kaartkarton wat ik eerst bewerkt heb voordat ik het op de kaart plakte.

Met de kleuren Pebbled Path, Crushed Curry, Cajun Craze en Garden Green inkt heb ik het kastanjeblad gestempeld. Daarna heb ik met Versamark inkt de nerven van het blad gestempeld en besprenkeld met Heat-and-Stick poeder. Als je dit poeder verhit, dan moet het plakkerig worden waarna je het in Gold Foil kunt drukken zodat het gold foil blijft plakken op je gestempelde afbeelding. Het zal wel aan mijn eigen onkunde liggen, maar ik krijg dat dus amper voor elkaar. Zoals je op de kaart kunt zien heb ik wel wat nerven met goud erop, maar ook delen waarbij ik het poeder gewoon niet plakkerig kreeg (te lang of te kort verhit??). Op zich vond ik dat niet zo erg want ik vind het soms-wel-soms-niet effect wel leuk voor de achtergrond.

Daarna heb ik hetzelfde blad nog een keer op een restje Very Vanilla kaartkarton gestempeld en uitgestanst met de bijbehorende Autumn Leaves Dies. Dit keer ging het iets beter met het verhitten van mijn heat-and-stick poeder, maar het blijft gewoon niet mijn product. Niet _alles_ van Stampin’ Up! kan je favoriet zijn toch?

Nadat ik het vierkante paneeltje op de kaart heb geplakt kon ik het uitgestanste blad met dimensionals op de kaart plakken. Een strikje van Very Vanilla Bakers Twine en wat gouden blingsteentjes maken deze kaart af.