Nu onze tuin al 2 maanden een bouwplaats is was onze plantenbak niet zichtbaar. Tot begin deze week!

En tot mijn verrassing stonden de herfstasters vol in bloei en landde er net een dikke hommel op een van de bloemen. Ik vond de kleuren in mijn foto zo mooi dat ik er een kaart van wilde maken!

De kleuren die ik koos op basis van deze foto zijn Parakeet Party, Crushed Curry, Berry Burst en Bubble Bath. Stap 1 was om met de blending brushes een blend te maken op een stuk Basic White in deze kleurvolgorde (roze met groen maakt bruin, dus deze mochten niet naast elkaar). Ik was erg tevreden over de bijna regenboog-achtige overgang van kleuren!

Deze week heb ik ook het Fun Fold Card Template Book gekocht van Jacky Bolhuis (Klompenstamper) en daar wilde ik natuurlijk ook een kaart uit maken. Dus ik koos voor de allereerste Fun Fold. Een vrij simpel ontwerp : je snijdt een kaartbasis zoals je normaal doet van een stuk kaartkarton (ik gebruikte Berry Burst kaartkarton) van 14.8cm x 21cm met een rillijn op 10.5cm. Dit keer maak je aan de voorkant ook nog een rillijn op 3cm van de buitenrand. Deze flap klap je weer terug en je fun fold is al klaar!

Daarna kon ik de flapjes en binnenkant versieren. Om een beetje contrast te hebben tussen mijn geblende paneel en de kaartbasis heb ik overal een mat gemaakt van 2mm hoger/breder dan mijn paneeltjes. Het geblende paneel heb ik daarna op maat gesneden voor de linkervoorkant en het zichtbare deel van de binnenkant van de kaart. De rechterkant van de voorkant heb ik voorzien van een strookje Bubble Bath kaartkarton wat ik met Berry Burst inkt en het takje uit Translucent Florals bestempeld heb. En aan de binnenkant heb ik ook een stukje Bubble Bath kaartkarton gebruikt voor de rest van de binnenkant. Hierop heb ik een spreuk in Berry Burst inkt gestempeld.

Het forus punt was ook even werk : ik heb eerst de bloemblaadjes uitgestanst met de Translucent Florals dies uit Vellum. Deze heb ik daarna ingekleurd met Stampin’ Blends markers (Daffodil Delight, Berry Burst, Granny Apple Green en Bubble Bath). Met een Stampin’ Spritzer gevuld met alcohol heb ik vervolgens wat druppels aangebracht voor een wat speelser effect. De bloemblaadjes en bloemen kon ik vervolgens met Glue Dots op elkaar plakken. Achter de bloem heb ik nog een cirkel van Vellum geponst en een iets kleinere cirkel Berry Burst kaartkarton. Daardoor kun je de gluedots niet zien waarmee ik het vellum heb vastgeplakt. De bloem met achtergrond kon ik daarna met dimensionals op het smalle flapje op de voorkant plakken.

Waardoor krijg jij inspiratie?