Met masking maak je een leuk effect op je kaart en het is helemaal niet moeilijk! Hieronder lees je hoe ik deze kaart maakte.

Ik ben begonnen met een paneeltje Basic White waar ik met masking papier een smal strookje aan de linkerkant en een bredere strook aan de rechterkant heb afgeplakt. Daardoor kun je gewoon stempelen, maar bepaal je waar je inkt op de kaart terecht zal komen.

Daarna heb ik met de stempelset Herfstwensen en Cherry Cobbler, Crushed Curry en Shaded Spruce inkt verschillende bladeren gestempeld. Ik heb de stempels telkens eerst afgestempeld op een restje papier zodat de afdruk wat minder heftig zou worden. Toen ik tevreden was heb ik voorzichtig het masking paper verwijderd. Wat ik overhield was een wit paneeltje met een strook kleurige bladeren.

Om de strakke lijnen wat te doorbreken heb ik daarna wat Cajun Craze inkt op een stempelblokje gedaan en met een waterpainter wat verdunt. Ik kon daarna op mijn paneeltje spetteren door met de waterpainter langs het stempelblokje te strijken. Ook heb ik met Cajun Craze nog een tekst gestempeld in de rechteronderhoek. De tekst komt uit de Inked & Tiled stempelset.

De kaart heb ik daarna afgemaakt door een kaartbasis te nemen van Extra Stevig Basic White kaartkarton met een mat van Cajun Craze kaartkarton. Het paneeltje plakte ik daar weer op en zo was mijn kaartje al af!