De opdracht van de Prulleke Fans swap kaart van deze maand is verzonnen door Eva Louman en ik vond hem pittig!

De opdracht was namelijk : Maak een kaart in zwart/wit, gebruik een embossingfolder en iets met een cirkel.

Nu zijn kaarten in zwart-wit al moeilijk (ik gebruik toch graag veel kleur) maar om daar dan ook nog een embossingfolder en een cirkel bij te moeten gebruiken, daar moest ik toch echt even goed over nadenken.

Uiteindelijk bedacht ik dat ik een embossingfolder had met stippen (uit de Basics 3D embossingfolder) en een stans met stippen (de Dots & Spots Die) en dat die twee dus een leuk contrast zouden kunnen zijn.

Ik besloot dus eerst te gaan experimenteren met die twee producten. Ik pakte een stuk Basic White kaartkarton en gebruikte de Dots & Spots Die om er gaatjes uit te stansen. En bij de embossingfolder heb ik met Memento Black inkt een kant van de embossingfolder van inkt voorzien en daarna een ander stuk Basic White kaartkarton erin te doen en te embossen. Het resultaat van die tweede aktie was een paneeltje met omhoog bollende witte stippen op een zwarte gestreepte achtergrond. Ja.. dit was het effect wat ik wilde!

Ik sneed beide paneeltjes op maat, bond er een stuk wit lint met visgraatmotief omheen en plakte het op een mat van Basic Black en dat dan weer op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

De tekst heb ik met Memento Black inkt gestempeld op een Basic White cirkel die ik heb uitgeponst met de 1 3/4″ cirkelpons. De tekst komt uit de Inked & Tiled stempelset. Daaronder zit een 2″ cirkel van Basic Black kaartkarton die ik ook uitgeponst heb en dat geheel kon met dimensionals op de kaart.

Wat zwarte klassieke matte puntjes maken deze kaart af.

Omdat dit een swap kaart is heb ik hem vorig weekend op de bus gedaan en deze week ontving ik een kaart terug van mijn swap-maatje van deze maand: Eva Louman. En zij maakte deze kaart voor mij: