Tijdens de Prulleke Facebook Live uitzending van vanavond is dit mijn inzending.

Dit keer heb ik de layout van Leonie François een kwartslag gekanteld en heb ik de schuine stroken door laten lopen. Dat is vooral te zien in het DSP wat ik gebruikte (2023-2025 In Color DSP) maar ook door het soort Fun Fold dat ik koos voor deze opdracht. Het ontwerp van de Fun Fold is van Jackie Bolhuis (KlompenStampers) en ze noemt het de Diagonal Joy Fun fold.

De kaart bestaat uit twee delen: de kaartbasis en het focuspunt.

De kaartbasis begint als normale kaartbasis (ik koos voor Wild Wheat) waarbij de linkerflap schuin doorgesneden wordt. Op de overgebleven voorkant en op de nu zichtbare achterkant van de kaart heb ik het gestreepte DSP geplakt. (mijn gratis te downloaden hulp bij driehoekige matten was daarbij erg handig!).

Het tweede deel is een veel kleiner kaartje (7cm x 21cm met een rillijn op 10.5 cm) met een vouw aan de bovenkant. Deze heb ik aan de binnenkant van de kaart vastgeplakt waarbij de flap van het kleinere kaartje over de schuine flap van de kaartbasis past. Aan de binnenkant heb ik een stuk Basic White kaartkarton geplakt waarop je je boodschap kunt schrijven.

Zo’n zelfde maat Basic White heb ik ook voor de voorkant gesneden, maar daar ben ik nog wat verder gegaan met bewerken. Ik scheurde van 3 restjes kaartkarton (Wild Wheat, Pecan Pie en Copper Clay) alle maal snippertjes en deze plakte ik op mijn paneeltje Basic White. Daarna heb ik met een stans uit de Autumn Leaves Dies wat stikgaatjes gestanst. Vervolgens heb ik er een Copper Clay lint omheen gedaan en met diezelfde stansenset als net nog wat blaadjes uitgestanst uit Cajun Craze kaartkarton. Deze plakte ik met mini-dimensionals over het lint.

De tekst komt uit Season of Chic en deze heb ik daarna 2x keer gestanst met een stans uit de Autumn Leaves Dies. Op die manier kreeg ik een beter passend label voor de tekst. Het label heb ik ook met dimensionals op de kaart geplakt.

Ik ben erg blij met het eindresultaat. De achtergrond van de blaadjes lijkt nu op een camouflage-print/blader-deken.

Wil je nog meer kaarten zien die gemaakt zijn met deze layout, ga dan naar de Facebook pagina van Leonie François en kijk de replay van haar Facebook live uitzending van vandaag.