Vandaag laat ik je een hele gemakkelijke techniek zien, met heel veel resultaat! Meerdere kleuren op 1 stempel!

De kaartbasis is van Extra Stevig Basic White kaartkarton met daarop een mat van Lemon Lime Twist kaartkarton. Maar de aandacht wordt toch echt getrokken naar de veelkleurige achtergrond van deze kaart.

De stempel die ik hierbij gebruikt heb is de achtergrondstempel genaamd Sketched Plaid. In 1 kleur is deze stempel natuurlijk al heel erg leuk maar zo veelkleurig is hij toch helemaal super!?!?

Ik heb hiervoor 3 kleuren Stampin’ Write Markers gebruikt. Dat zijn dus niet de alcoholmarkers maar de markers op waterbasis. Ik gebruikte de kleuren Lemon Lime Twist, Lost Lagoon en Pretty Peacock. Eerst heb ik met Lemon Lime Twist telkens de middelste lijn van het raster ingekleurd, daarna met Lost Lagoon de lijnen ernaast en tot slot met Pretty Peacock de buitenste lijnen. Dat moet je een beetje vlug doen zodat de inkt niet droogt. Vlak voordat je gaat stempelen hijg je daarna nog een paar keer dicht over de stempel zodat het vocht uit je adem de inkt weer wat vocht geeft en dan stempel je op een stuk Basic White kaartkarton. Het eindresultaat is natuurlijk telkens iets anders omdat de kleuren een beetje door elkaar gaan lopen en dat maakt het ook steeds een beetje spannend om de stempel weer van het papier te halen!

Ik heb het gestempelde kaartkarton daarna op maat gesneden en op de kaart geplakt.

Om de kaart af te maken heb ik een strookje wit lint met visgraatmotief op de kaart geplakt. Ook heb ik het eikenblad uit Herfstwensen gestempeld in Lost Lagoon inkt op een restje Basic White. De nerven zijn met Pretty Peacock gestempel net zoals de tekst.

Daarna heb ik het blad en de tekst uitgeknipt. De tekst kreeg nog een randje door met de Pretty Peacock marker langs de rand van het papier te gaan en daarna kon ik beide onderdelen met mini-dimensionals op de kaart plakken.