Ook deze maand heeft Leonie François weer een 3-op-een-rij-opdracht. En dit is de kaart die ik ermee maakte!

Voor mijn gevoel had ik deze keer niet heel veel keuzes. En zelfs de optie die ik koos was nog een uitdaging! Toch ben ik wel tevreden hoe mijn kaart uiteindelijk geworden is.

Uitdaging 1 was de pompoen: Ik heb geen stempels of stansen van pompoenen, dus hoe maak ik die? Ik had een tijdje geleden gezien dat iemand een pompoen maakte van ovalen. Nu heeft de Modern Oval Punch niet de ovale vorm die ik dacht nodig te hebben, maar ik heb toch wat uitgeponst uit Pumpkin Pie kaartkarton. En wat blijkt : het is een beetje een vierkantere pompoen geworden, maar hiermee gaat het dus ook prima! Ik heb de uitgeponste vormen wel nog eerst met Pumpkin Pie inkt en een van de stempels uit Inked & Tiled bewerkt en vervolgens met een sponge dauber de randen ingewreven. Het steeltje heb ik een beetje willekeurig uit een stukje Mossy Meadow kaartkarton geknipt en voila! Ik had een pompoen!!

Omdat oranje een van de aanwijzingen was besloot ik voor een kaartbasis van Pumpkin Pie kaartkarton.

De stempelset Sketched Plaid vond ik wel leuk passen bij mijn pompoen en dus stempelde ik deze met Pumpkin Pie inkt op een stuk Basic White kaartkarton. Een van de grotere stansen uit de Countryside Corners Dies heb ik daarna gebruikt om de 8-hoekige vorm uit te stansen. Om wat meer contrast met de ondergrond te krijgen heb ik ook hier de randen ingewreven met een sponge dauber en dit keer Mossy Meadow inkt. De tekst komt uit Biggest Wish en deze heb ik met Mossy Meadow inkt gestempeld.

Meestal leg ik daarna alle onderdelen eerst eens los op elkaar om te zien of ik nog iets mis. Ik keek nog eens naar de opdracht en zag daar nog Vellum staan!! Die was ik dus bijna vergeten! In het Vellum Basics DSP zit Vellum met een werkje van blaadjes erdoorheen. Dat leek me wel een leuke ondergrond voor het geheel en dus heb ik nog een paneeltje van dit Vellum op mijn kaartbasis geplakt voordat de rest erop kon.

Mijn kaart had daarna alleen nog een klein beetje bling nodig en dat vond ik in de Metallic Enamel Effects Basics in de kleur Copper. Koper vind ik echt een warme herfstkleur en dit paste naar mijn idee het beste bij deze kaart. Die enamel effects is dus een dikke vloeistof in een klein flesje waarmee je druppels op je kaart kunt knijpen die opdrogen. Knijp je maar een beetje, dan krijg je kleine druppels, knijp je wat harder, dan krijg je grote druppels.

Deze kaart is trouwens ook meteen de bedankt-kaart die ik meestuur naar diegene die bij mij een bestelling hebben geplaatst deze maand.