De kerstballen op deze vrolijke kaart zijn gemaakt met Shimmery White embossingpasta en stencils.

En nu hoor ik je bijna denken : maar embossingpasta is toch wit?? Jazeker! maar met wat drupjes inktrefill kun je de pasta heel gemakkelijk een kleurtje geven!

In mijn geval heb ik mijn embossingpasta gekleurd met wat drupjes Shaded Spruce refill totdat ik een mooie glimmend groen geheel kreeg. Vervolgens heb ik mijn stencils (uit de Foursquare masks) op een stuk Daffodil Delight kaartkarton gelegd en met een van de paletmessen wat van mijn embossingpasta eroverheen gestreken. Daarna heb ik mijn vel kaartkarton even te drogen gelegd zodat ik verder kon gaan met de rest van de kaart.

De kaartbasis is van Lemon Lime Twist kaartkarton met daarop nog een mat van Lemon Lime Twist kaartkarton waarop ik een stuk Merry, Bold & Bright DSP heb geplakt wat ik eerst met een van de Basic Border Dies aan de onderkant afgerond heb. Door het DSP eerst op de mat te plakken kun je alles wat oversteekt heel gemakkelijk afknippen en daarna pas op je kaartbasis plakken.

Rechtsonder in de hoek heb ik de tekst gestempeld uit Stralende Kerst in Shaded Spruce inkt. De kerstballen kregen ophang-oogjes van Holographic Trio DSP en een stans uit de Merry & Bright Dies.

Toen mijn embossingpasta goed gedroogd was heb ik met de 1 3/4″ cirkel pons en met de 2 3/8″ cirkel pons cirkels geponst waarna ik de ophang-oogjes eraan kon vastplakken. Tot slot plakte ik de kerstballen met dimensionals op mijn kaart.

Ik heb mijn kaart nu in groen en geel tinten gemaakt maar de kleurkeuzes zijn natuurlijk eindeloos! Kies een leuk velletje DSP, bijbehorende kleuren kaartkarton en kleur je embossingpasta in een bijpassende kleur en knutselen maar!