Dit is mijn inzending voor de Facebook Live uitzending van Leonie François : Roze – Kerstmis – Lint.

Aan de rechterkant zie je de opdracht die Leonie ons vorige week gegeven heeft. In mijn Kerstmaand was het natuurlijk logisch dat ik in ieder geval het middelste vlakje koos. Maar toen waren ik nog steeds 4 opties over. De minst voor de hand liggende optie was om roze te combineren met een kerstkaart, dus dat leek mij een leuke uitdaging.

Ik begon met een paneel Basic White kaartkarton waarop ik met een blending brush eerst een laag Melon Mambo langs de rand heb aangebracht en daarna met Berry Burst inkt een iets smallere rand eroverheen. Je krijgt hierdoor een kleurovergang van bijna wit in het midden naar steeds donkerder roze richting de rand.

Daarna heb ik een mal gemaakt met een stevig stuk afvalplastic en de Dots & Spots die. Deze mal kon ik daarna samen met wit embossingpasta gebruiken om de witte stippen aan te brengen. Ik heb het vermoeden dat mijn inkt nog niet helemaal droog was, want de stippen zien er nu wat roze uit 😀

Terwijl dat paneel lag te drogen ben ik verder gegaan met de andere onderdelen van mijn kaart. De kaartbasis is van Old Olive kaartkarton. Ook heb ik met de Decorative Circle Punch een achtergrond geponst voor mijn handschoenen geponst uit Old Olive kaartkarton.

De handschoenen komen uit de Celebrate with Tags stempelset en deze heb ik met Parakeet Party inkt gestempeld op een restje Basic White. Er is geen stansenset (meer) bij deze stempelset, dus ik moest de handschoenen uitknippen. De twee handschoenen heb ik aan elkaar gehangen via een stukje Checkered Ribbon en daarna opgeplakt met lijm/dimensionals op mijn Old Olive achtergrond. De tekst komt uit Stralende Kerst en deze heb ik met Berry Burst inkt gestempeld op een restje Basic White. Ook deze tekst kon ik uitknippen en met dimensionals op mijn kaart vastmaken.

Ik geef toe dat roze niet echt een kerstkleur is, maar ik ben verbaasd hoe leuk ik deze kaart vind geworden!