Deze kaart is een voorbeeld van hoe Emboss-resist werkt. Ik let het hieronder verder uit.

Deze kaart is begonnen met een paneel Basic White kaartkarton. Hierop heb ik met Versamark inkt de tekst Merry gestempeld uit de More Wishes stempelset. Dit heb ik daarna besprenkeld met Clear Embossingpoeder en verhit met mijn heattool. Het eind resultaat is amper te zien op de kaart maar daar komt verandering als je eroverheen gaat stempelen. Op de plaats waar je gestempeld en embossed hebt, blijft de inkt namelijk niet meer op de kaart ‘plakken’ waardoor de witte achtergrond zichtbaar blijft.

En dat is dus precies wat ik gedaan heb. Door mijn lampjes uit Stralende Kerst op strategische plaatsen te stempelen en de gele sterretjes te gebruiken om nog wat lege plekken op te vullen wordt op magische wijze het woord Merry weer zichtbaar!

Alleen Merry is natuurlijk niet genoeg dus heb ik nog een keer de Versamark inkt gepakt voor het woord Christmas. Dit keer heb ik koperen embossingpoeder gebruikt en verhit. Dat zorgt voor het klein beetje bling wat ik op elke kerstkaart eigenlijk wel vind passen.

Ik heb het witte paneel op een kaartbasis geplakt van Highland Heather en daarmee was de kaart af.